Košarka
SPORTOVI
Košarka
tjerao ljude s treninga

Jordana nije bilo briga za tuđe osjećaje: "Toni, mogu se derati na tebe cijeli dan"

Michael Jordan imao je samo jednu misiju tijekom svoje igračke karijere: pobijediti pod svaku cijenu!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U nedjelju su emitirane prve dvije od 10 epizoda vjerojatno najiščekivanijeg sportskog dokumentarca svih vremena "The Last Dancea".

U njemu pratimo posljednju sezonu Chicago Bullsa u najpoznatijem izdanju s Michaelom Jordanom, Scottiejem Pippenom i Dennisom Rodmanom, a ekskluzivna prava za snimanje momčadi imao je ESPN.

Već u prve dvije epizode vidjeli smo i saznali puno toga što do sada nismo znali. Michael Jordan priznao je da je u svojoj rookie sezoni u Bullsima tražio suigrače i našao ih u sobi gdje su bile linije kokaina, hrpa marihuane i brojne djevojke

gol expired Amerikanci opet omalovažaju Kukoča: "Nestao" s čuvene fotografije, zamjena baš i nije dostojna divider

Vidjeli smo i da je Pippen namjerno bojkotirao početak posljednje sezone kasnom operacijom stopala jer je smatrao da zavrjeđuje bolji ugovor od postojećeg. Bio je šesti naplaćeniji igrač u momčadi i tek 122. u NBA ligi.

U situaciji gdje su Bullsi igrali i trenirali bez Pippena, Jordan je bio vrlo glasan, ponekad i okrutan prema svojim suigračima, pogotovo na treningu. To se najbolje vidjelo iz nekih kraćih kadrova koje je ESPN stavio u svoj dokumentarac, a Jordanov gnjev na svojoj koži osjetio je i hrvatski košarkaš Toni Kukoč.

"Nije ga briga ako povrijedi vaše osjećaje. Ako ih povrijedi, slobodni ste otići. Rado bi vam rekao 'Odlazi. Ne trebamo te ovdje. Odlazi!'", kazao je Bill Wennington, bivši centar Bullsa.

gol expired Pikanterije zvjezdane generacije: ''Kad je stigao autobus pun djevojaka, žena mi je rekla da idemo doma'' divider

U drugoj epizodi za vrijeme jednog treninga Kukoč je, po Jordanovu mišljenju, očito nešto pogrešno napravio, što se MJ-u nije vidjelo.

"Toni, u redu je. Znaš zašto? Jer imam cijeli dan da se derem na tebe", kazao je Jordan hrvatskom košarkašu.

Upravo je to jedna od onih situacija na koje je Jordan mislio prije nego što je objavljen dokumentarac. 

"Ljudi će misliti da sam grozan tip, ali će im biti jasnije zbog čega sam bio takav prema svima njima", glasila je rečenica MJ-a nekoliko dana prije prikazivanja prve dvije epizode. 

"Trebao sam ih da budu čvrsti i spremni za doigravanje. Morao sam znati da mogu računati na sve njih", kazao je Jordan. 

Apsolutno svi koji su pogledali prve dvije epizode s nestrpljenjem očekuju iduće dvije odnosno preostalih osam koliko ih je ESPN napravio.

gol expired Internetom kruži urnebesna snimka Cristiana Ronalda koji svoj prvijenac zabija kao "Custodio" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider