Košarka
SPORTOVI
Košarka
najbolji igrač zapada

Novi rekord Luke Dončića, Lakersima derbi Zapada, Clippersi "podrapali" Portland

Luka Dončić odigrao je još jednu veličanstvenu utakmicu u dresu Dallas Mavericksa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Luka Dončić odigrao je još jednu nevjerojatnu utakmicu u NBA ligi. Ovaj 20-godišnji Slovenac odveo je Dallas do 14. pobjede sezone, a pritom je upisao i osobni rekord. Uhvatio je 18 skokova, što je njegov novi osobni rekord. 

U pobjedu 118:97 kod New Orleansa upisao je 33 poena i pet asistencija pored spomenutih 18 skokova, i to sve za manje od 29 minuta provedenih na parketu!

Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP) Ibrahimović potvrdio da se vraća u slavni talijanski klub: "Vidimo se uskoro" divider

Luka Dončić postao je prvi nakon LeBrona Jamesa 2005. godine, koji je kao 20-godišnjak nakon prvih 20 utakmica u sezoni imao prosjek od 30 poena. 

Mjesec je završio na prosjeku od 30.6 poena, 9.9 skokova i 9.6 asistencija, što mu je priskrbilo titulu najboljeg igrača Zapadne konferencije za mjesec studeni. Podsjetimo, dečko ima 20 godina i igra na Zapadu gdje su mu konkurencija LeBron James, Kawhi Leonard, Anthony Davis...

gol expired Detronizacija kralja usred LA-a: Dončić nadigrao LeBrona i čudesnom utakmicom srušio Lakerse divider

Kad smo ih već spomenuli, u dvoboju dvije najbolje rangirane momčadi Zapada, Denvera i LA Lakersa, slavili su gosti iz Los Angelesa. S po 25 poena svaki LeBron i Davis predvodili su Jezerčane do pobjede 105:96.  

U Los Angelesu Clippersi su sa 117:97 razbili Portland Trail Blazerse, a do pobjede su ih predvodili Harrell (26 koševa i devet skokova) i Paul George (25 poena), koji je ubacio šest od sedam pokušaja za tri poena. 

gol expired Krenule prijave za ulaznice za Euro 2020: Cijena, procedura i pravila kupnje! divider

Susret u Los Angelesu tijekom prvoga poluvremena bio je izjednačen, domaći su na odmor otišli sa samo tri poena prednosti (62:59), no u nastavku su se vrlo brzo odvojili i stigli do uvjerljive pobjede.

Montrezl Harrell ušavši s klupe bio je najefikasniji kod Clippersa s 26 ubačaja, Paul George je dodao 25, dok su najbolji kod Blazersa bili CJ McCollum s 20 koševa i Hassan Whiteside s 18 poena i 13 skokova.

Clippersi su sada na omjeru pobjeda i poraza 16:6, dok su Blazersi na skromnih 8:13.

gol expired Raspalili su maštu Milanovih navijača: Postaju najbogatiji, stižu najbolji. Pravi modni mačak divider

Prvaci Toronto Raptorsi doživjeli su prvi domaći poraz ove sezone u svom 10. nastupu u Scotiabank Areni. Bolji od njih bio je Miami Heat sa 121:110 nakon produžetka. Gosti s Floride dvije minute prije isteka četvrte četvrtine bili su u dobitnoj poziciji vodeći 107:100, no domaći su serijom 8:0 stigli do prednosti 108:107. Jimmy Butler pogođenim jednim slobodnim bacanjem izjednačio je na 108:108 37 sekundi prije isteka vremena.

U produžetku je briljirao Butler, koji je ubacio prvih osam poena te odveo Heat do vrijedne pobjede. Butler je susret okončao s triple-double učinkom od 22 poena, 13 skokova i 12 asistencija, Duncan Robinson za pobjednike je dodao 22 ubačaja, dok su u redovima prvaka najbolji bili Norman Powell s 23 i Fred VanVleet s 19 koševa.

Miami i Toronto sada dijele drugo mjesto na Istoku s omjerom 15:5, ispred njih je samo Milwaukee sa 18:3, a slijedi Boston sa 14:5.

Nakon takvog raspleta Denver nije više druga momčad Zapada, već su tu titulu preuzeli LA Clippersi. Dallas je na visokom četvrtom mjestu s omjerom 14 pobjeda i samo šest poraza. 

gol expired Luka Dončić OPET ispisao povijest NBA lige: Nitko nikada nije uspio ostvariti ovakav učinak! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider