Košarka
SPORTOVI
Košarka
ništa nije mogao ni james

Detronizacija kralja usred LA-a: Dončić nadigrao LeBrona i čudesnom utakmicom srušio Lakerse

Dallas Mavericksi slavili su u Los Angelesu kod najbolje momčadi lige, a pritom je Luka Dončić nadigrao LeBrona Jamesa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Luka Dončić nije noćas oborio nijedan NBA rekord, ali je zato srušio najbolju momčad lige, Los Angeles Lakerse, predvođenu LeBronom Jamesom i Anthonyjem Davisom! Dallas je slavio usred Los Angelesa sa 114:100, a slovenski  reprezentativac u toj je pobjedi odigrao ključnu ulogu.

gol expired Srbija sanja utakmicu s Hrvatskom na Euru: Ćiro im podijelio nekoliko urnebesnih savjeta divider

Nakon svega šest poena u prvom poluvremenu Dončić je izašao maksimalno fokusiran u nastavku. Ubacio je 16 koševa u četvrtini koji su Mavericksi dobili rezultatom 35:17. Dončić je susret završio s 27 poena, devet skokova i 10 asistencija, još jednom na pragu triple-double učinka.

S druge strane, Lakersima nije pomogla ni odlična utakmica LeBrona Jamesa, pa čak ni Davisa. Kombinirano su ubacili 52 poena te upisali 19 skokova i 10 asistencija, ali je ostatak momčad u potpunosti zakazao.

gol expired Bojan Bogdanović igra košarku karijere: Što je potrebno da bi tako izgledao u reprezentaciji? divider

Zapamćena će ostati scena iz posljednje četvrtine kada je LeBron odlučio preuzeti Dončića, a ovaj je preko njega zabio tricu za 110:89. Osim poena imao je i sjajnih asistencija, baš u stilu LeBrona Jamesa kada se zaleti prema košu pa baci loptu prema slobodnom igraču.

Dallas je prekinuo Lakersov niz od 10 uzastopnih pobjeda.

Davor Šuker, Andrej Plenković, Marijan Kustić i Gordan Jandroković (Photo: Igor Kralj/PIXSELL) Drama u HNS-u, stiže konačni obračun: Kako je Šuker šokirao suradnike i što ga jedino može spasiti divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider