Luka Dončić nije noćas oborio nijedan NBA rekord, ali je zato srušio najbolju momčad lige, Los Angeles Lakerse, predvođenu LeBronom Jamesom i Anthonyjem Davisom! Dallas je slavio usred Los Angelesa sa 114:100, a slovenski  reprezentativac u toj je pobjedi odigrao ključnu ulogu.

Nakon svega šest poena u prvom poluvremenu Dončić je izašao maksimalno fokusiran u nastavku. Ubacio je 16 koševa u četvrtini koji su Mavericksi dobili rezultatom 35:17. Dončić je susret završio s 27 poena, devet skokova i 10 asistencija, još jednom na pragu triple-double učinka.

S druge strane, Lakersima nije pomogla ni odlična utakmica LeBrona Jamesa, pa čak ni Davisa. Kombinirano su ubacili 52 poena te upisali 19 skokova i 10 asistencija, ali je ostatak momčad u potpunosti zakazao.

Zapamćena će ostati scena iz posljednje četvrtine kada je LeBron odlučio preuzeti Dončića, a ovaj je preko njega zabio tricu za 110:89. Osim poena imao je i sjajnih asistencija, baš u stilu LeBrona Jamesa kada se zaleti prema košu pa baci loptu prema slobodnom igraču.

Dallas je prekinuo Lakersov niz od 10 uzastopnih pobjeda.