Košarka
SPORTOVI
Košarka
ŠTO MU SE DOGAĐA?

Luka Dončić ima najlošiji tjedan dosadašnje karijere: Šut ga ne sluša, skokovi izostaju, Dallas gubi

Iako je tek uvodni dio sezone, posljednje partije Luke Dončića počele su zabrinjavati vodstvo Dallas Mavericksa.

Luka Dončić (Foto: Afp)

Nakon 11 odigranih utakmica nove NBA sezone Dallas Mavericksi nalaze se na omjeru od šest pobjeda i pet poraza. To nikako nije nešto što odgovara njihovim ambicijima i svakako se nešto mora promijeniti.

Slijedom posljednjih nekoliko susreta vrlo je jasno što. Prije svega mora se podići Luka Dončić, koji se očito nalazi u statistički najvećoj krizi dosadašnje karijere u NBA-u.

Šut ga ne sluša drugu utakmicu zaredom

U noćašnjem porazu 113:105 od Washington Wizardska Luka je upisao 22 poena, uz šut 8:21 (3:8 za tricu), ali ubacivši tek tri od devet slobodnih bacanja, čemu je pridodao devet skokova, šest asistencija i pet izgubljenih lopti.

Drugi je to poraz Mavericksa u nizu te četvrta utakmica u nizu da Dončić nije došao do double-double učinka, odnosno nije imao dvoznamenkastu brojku u nekoj drugoj rubrici osim ubačenih poena. Također, druga u nizu s manje od 40 posto šuta. U porazu od Orlanda šutirao je 9:29.

Što se tiče double-double nedostatka, to mu se nije dogodilo od svibnja 2020. godine, no tada je to bio sami kraj regularne sezone u "bubbleu", u kojem je igrao otprilike 25 minuta po utakmici. U susretima u kojima igra punu minutažu, odnosno više od 35 minuta, takvo što mu se nije dogodilo još od prve polusezone u ligi, odnosno od jeseni 2018., kad su se NBA i on tek počeli upoznavati.

Nekim potezima ipak je i noćas impresionirao

Brojke ipak ne otkrivaju sve, pa smo tako i u ovim susretima mogli vidjeti neke sjajne Lukine poteze, no činjenica je da Mavericksi teže dolaze do dobrih rezultata ako Slovenac nije konkretan u svim statističkim rubrikama. Ipak, znajući da u regularnoj sezoni često viđamo primjedbe za njegovu obrambenu igru, kad se takvo nešto dogodi i u napadačkom segmentu, kritike nisu blage.

Naravno, sve je to zbog toga što znamo koliko dobar Luka Dončić može biti, pa se od njega to i očekuje.

Ovo je vjerojatno tek jedna manja kriza, no i dokaz da ni on nije izvanzemaljac te da se takvo nešto jednostavno tu i tamo mora dogoditi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider