Košarka
SPORTOVI
Košarka
ŽIVA ISTINA

NBA zvijezda pronašla kineske korijene i nastupit će za njihovu reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu

NBA košarkaš Kyle Anderson nastupit će za reprezentaciju Kine na nadolazećem Svjetskom prvenstvu.

Kyle Anderson i Bojan Bogdanović (Foto: Afp)

Košarkaška reprezentacija Kine mogla bi imati veliko pojačanje na Svjetskom prvenstvu, nakon što je savez kojim upravlja legendarni Yao Ming podnio zahtjev FIBA-i za sportsku naturalizaciju Kylea Andersona.

Guerschon Yabusele Košarkašu Real Madrida poslali jezivu poruku nakon divljačkog starta: Svi su zaprepašteni divider

29-godišnji Anderson, inače član Minesotta Timberwolvesa, otkrio je medijima kako je jednom osminom Kinez, odnosno da je njegov pradjed bio Kinez. Riječ je o ocu njegova bake s majčine strane. 

Iza sebe ima odličnu sezonu

Ako se to potvrdi, a trebalo bi, budući da je njegova majka pronašla svoje rođake u kineskom Szenzenu te stupila s njima u kontakt, FIBA ne bi trebala praviti nikakve probleme, iako je Anderson nastupao za reprezentaciju SAD-a u mlađim kategorijama.

Trofej FIBA Svjetskog prvenstva Bizarno: I treći SP u košarci zaredom bit će u Aziji, pogodite kome su ga dali divider

Ovaj 206 centimetara visoki krilni igrač ove je sezone na prosjeku od 9.4 poena, 5.3 skokova i 4.9 asistencija, a startao je u nešto više od pola utakmica svoje momčadi. 

Svakako će to biti veliko pojačanje za reprezentaciju države koja puno ulaže u košarku te koja se napokon nada iskoraka. Prije četiri godine na domaćem parketu nisu uspjeli, no zato se nadaju da će ove godine u Japanu, Filipinima i Indoneziji imati više uspjeha.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider