Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PRIČA IZ SLAVONIJE

VIDEO Bogdanovci neugodno iznenađeni ponašanjem sad već bivšeg trenera: "Trenutak slabosti, ispričavamo se svima"

Dnevnik Nove TV donosi priču iz Bogdanovaca, gdje su u svlačionici juniorske momčadi dogodile nemile scene.

U javnost je procurio video iz svlačionice juniora NK Croatia Bogdanovci, u kojemu je trener na poluvremenu urlao na mlade nogometaše, psovao, divljao te prevrnuo stol.

U međuvremenu je trener dobio otkaz.

Scena iz svlačionice juniora snimljena je na poluvremenu njihove posljednje utakmice u Petrovcima. Kapetan juniora govori, u tom su trenutku čak i bili u prednosti, ali nisu bili prava momčad.

"Htio je da budemo prava klapa"

"Mi smo na poluvremenu vodili 1:0, ali trener nije bio zadovoljan našom igrom. On je htio da budemo prava klapa ali eto, taj dan smo prigovarali jedni drugima", prokomentirao je događaj kapetan juniora Croatije, Marko Prce

Trener je uživao poštovanje mladića. Pod njegovim vodstvom ostvarivali su najbolje rezultate, no taj je prizor i njih šokirao.

"Svaki trener ima svoje neke metode da bi nas ohrabrio, ali eto, što je previše, previše je", otkrio je reporteru Dnevnika Nove TV Tinu Kovačiću.

Spomenuta utakmica završila je neriješeno. A takvo je i mišljenje u Bogdanovcima o trenerovim metodama.

Stanovnici Bogdanovaca su podijeljenih mišljenja

"Ja razumijem, nogomet je takav. Žar taj nas ponese, ali ne opravdavam događaje koji su se dogodili", komentar je Marka Baruna, načelnika općine Bogdanovci.

"Iznenadio sam se kad sam pogledao video. Nije mi izgledao da je takav čovjek", rekao je jedan stanovnik Bogdanovaca, dok je drugi dodao:

"Žao mi je što se to dogodilo, ali ja ne znam u čemu je problem i što je to napravio?"

Legendarni Ćiro Blažević je imao osebujan rječnik. Jednom je čak razbio Rolex kako bi, sam je to rekao, galvanizirao momčad. Jedan od najvećih trenera svih vremena, Jose Mourinho, znao je raditi ekscese i na terenu i u svlačionici.

Uz ipak jednu bitnu razliku. Oni nisu trenirali malodobne igrače.

"Jako puno djece je vezao oko sebe. Vodio je i pionire i juniore. Što se desilo?... Trenutak slabosti. Ne znam… Uglavnom, mi se u ime kluba ispričavamo svima. Dogovorili smo njegovu smjenu", rekao je Željko Ergović, dopredsjednik kluba.

A nakon što je izbačen iz kluba, možda će ga isto to čekati i u HDZ-u čiji je član.

Trenerska legenda je šokirana

"Strogo suđujemo svaki oblik nedoličnog ponašanja, verbalnog ili fizičkog nasilja, a posebno ponašanja koje ne utiče dobro prema mladima", rekao je predsjednik ogranka stranke.

U telefonskom razgovoru, bivši trener je rekao kako mu je žao. Ispričava se djeci i roditeljima, a Nogometnom klubu Croatia Bogdanovci želi uspješan nastavak u radu.

Svoj komentar cijele situacije dao je naš iskusni trener Branko Ivanković.

"Ja sam moram reći šokiran, moj nastup rada je apsolutno drugačiji, to svi kao novinari znate. Nezamislivo je to za mene, ne danas, nikad to nije bilo, čak su meni zamjerali da sam možda bio preblag i previše miran. Mislim da u današnje vrijeme takav pristup i komunikacija apsolutno, ne samo da je nedozvoljena nego i nezamisliva i dobra je reakcija tog kluba, koji je odma maknuo tog trenera", rekao je popularni Tanac, nastavivši:

"Osim što smo nogometni treneri mi smo i pedagozi, učitelji koji moraju voditi računa i biti primjer tim igračima koje treniramo, pogotovo u toj mlađoj kategoriji, što je kritična faza u njihovom razvoju. Ako treneri nisu pravi, ako nemaju tu empatiju i razumijevanja, onda i ti mladi ljudi vrlo često krenu u krivom pravcu."

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider