Košarka
SPORTOVI
Košarka
NEVJEROJATNO

Bizarno: I treći SP u košarci zaredom bit će u Aziji, pogodite kome su ga dali

Svjetsko prvenstvo u košarci 2027. godine igrat će se u Katru.

Trofej FIBA Svjetskog prvenstva (Foto: Afp)

FIBA je donijela odluku o domaćinima svjetskog košarkaškog prvenstva 2026. godine za žene te godinu kasnije za muškarce.

Domaćinstvo ovog prvog natjecanja dobila je Njemačka, dok će oko druge odluke biti puno raznih, vjerujemo većinom negativnih komentara. Naime, Svjetsko košarkaško prvenstvo 2027. godine igrat će se u Katru.

Sve utakmice igrat će se u Dohi.

Kakvi vjetrovi pušu u FIBA-i?

Osim što u startu znamo da Katar i košarka nemaju apsolutno nikakvih bliskih poveznica, čak i manje nego Katar i nogomet, još apsurdnija je druga bizarna činjenica. 

Kao glavni protukandidati spominjali su se Australija te zajednička organizacija SAD-a i Kanade

Aleksandar Petrović Aco Petrović podnio ostavku na mjesto sportskog direktora HKS-a divider

Bit će to treće svjetsko prvenstvo u nizu koje će se održati u Aziji. 2019. godine domaćin je bila Kina, a ove godine su Filipini, Indonezija i Japan.

Zanimljivo je kako je Azija, odnosno u tom slučaju Japan, ugostila i SP 2006. godine, dok su se između ugurale dvije europske predstavnice, Turska (također jednim velikim dijelom u Aziji) i Španjolska. 

Južna Amerika, primjera radi, prvenstvo nije ugostila od 1990. godine, kad je to napravila Argentina, a jako dobro znamo kakva se košarka tamo igra.

No, očito je kakvi vjetrovi pušu u vodstvu svjetske košarkaške organizacije. Vjerojatno oni topli, kakve su mnogi osjetili u studenom i prosincu prošle godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider