Košarka
SPORTOVI
Košarka
Problematično pod tornjem

Josip Sesar napustio Cibonu i odmah potpisao za novi klub

Josip Sesar postao je novi trener KK-a Dinamo.

Josip Sesar (Foto: KK Dinamo)

Cibona kao simbol zagrebačke košarke dotaknula je dno, po tko zna koji put našla se u financijskim problemima.

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Josip Sesar gotovo je godinu dana proveo bez ijedne plaće pod Tornjem, tvrde 24Sata. Sesar je prelomio i odlučio dignuti sidro te potpisati za KK Dinamo.

Levi Garcia AEK prodaje najveću zvijezdu pred dvoboj s Dinamom, mogu li odbiti ovu ponudu? divider

Sesaru je to četvrti klub u trenerskoj karijeri. Nakon početaka sa Zrinjevcem te šest i pol godina na klupi KK-a Gorica, koji je dva puta doveo do plasmana u polufinale doigravanja, prošle sezone vodio je KK Cibona, s kojim je osvojio Kup Krešimira Ćosića.

''Već sam pretprošle godine razgovarao s ljudima iz kluba i tada su izrazili zainteresiranost za suradnju. Ja sam tada imao neke druge opcije i planove. Kako se razvijala situacija s Cibonom, iz kluba su me kontaktirali. Tražio sam predah od desetak dana da dobro razmislim o svemu. Gledajući sa strane, jer ipak nisam bio unutra, uz informacije koje sam dobio o jakom zdravom i potentnom kolektivu, odlučio sam se prihvatiti ponudu i preuzeti prvu momčad Dinama. I zaista imam dugoročni plan s KK-om Dinamo'', kazao je Sesar.

Luka Modrić VIDEO Modrić, Kroos ili Alaba? Pogledajte tko je najbolji "Baka Slišković" u Real Madridu divider

Aktualni izbornik u idućoj sezoni vodit će Dinamo u Premijer ligi i Alpe Adria Cupu. Osim Sesara, Cibonu će gotovo sigurno napustiti dobar dio rostera koji je iznio proteklu sezonu.

Mazalin je otišao u Zadar, Krešimir Ljubičić u Split, dok se Kapusta nećka između Zadra i inozemnih ponuda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider