Košarka
SPORTOVI
Košarka
Francuzi prejaki

Hrvatski košarkaši poraženi prvi put otkako je Josip Sesar izbornik

Hrvatska je poražena od Francuske 73:61.

Izbornik Sesar i hrvatski reprezentativci (Foto: Damir Škomrlj/Cropix)

 

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija poražena je na gostovanju u Brestu od francuskih košarkaša koji su slavili sa 73-61 (15-14, 20-16, 22-14, 16-17) u utakmici 1. kola skupine E kvalifikacija za EuroBasket 2025.

 

Najbolji igrač Hrvatske bio je kapetan Mario Hezonja koji je ubacio 22 koša uz pet skokova i tri asistencije. Jaleen Smith je postigao 13 poena, dok su ostali igrači imali jednoznamenkast učinak.

Najbolji francuski strijelac bio je Timothe Luwawu-Cabarrot s 15 koševa. Matthew Strazel je ubacio 12, a Guerschon Yabusele 11 poena.

Džanan Musa Košarkaši BiH uvjerljivo slavili u dvoboju naših kvalifikacijskih protivnika divider

Hrvatski košarkaši su bez respekta ušli u utakmicu protiv Francuske, što je rezultiralo dobrim početkom i vodstvom 7-2 nakon dvije minute igre, nakon trice Jaleena Smitha. No, onda je do zadnje minute prve četvrtine Sesarova momčad ostala bez ubačaja iz igre.

No, nisu ni Francuzi bili pretjerano precizni pa su nakon prvih deset minuta imali samo koš prednosti (15-14).

Luka Dončić VIDEO Dončić nasmijavao Amere: "Bilo je sjajno na odmoru u Cabu. Ne... Bio sam u Hrvatskoj!" divider

U igru hrvatske reprezentacije su se u drugoj četvrtini uvukle i izgubljene lopte, poneke zbog obrambene agresivnosti domaćih košarkaša, a poneke zbog loših napadačkih odluka i nespretnosti. S nekoliko lakih koševa iz kontranapada i pogođenih trica Francuska dvije minute prije završetka poluvremena došla na 14 koševa prednosti (35-21).

No, tricama Tonija Nakića, Jaleena Smitha te s tri pogođena slobodna bacanja Marija Hezonje, hrvatska reprezentacija je napravila 9-0 i na poluvremenu zaostajala samo pet poena (35-30).

Hrvatska košarkaška reprezentacija Hrvatska je žrtva jednog od najbesmislenijih sistema u sportskoj povijesti, ali na muci se poznaju junaci divider

Nažalost, u prve tri minute drugog dijela ponovno su Sesarovi izabranici ostali bez koša pa je Francuska serijom 8-0 ponovno došla do dvoznamenkaste prednosti (43-30).

Do polovice zadnje četvrtine Hrvatska se rijetko uspjela spustiti ispod deset koševa zaostatka, a najbliže je bila na dvije minute prije kraja, kad je Smith polaganjem spustio zaostatak na -7 (66-59). Promašeni šutovi i slobodna bacanja ostavili su na kraju hrvatske košarkaše na -12 (73-61), a Josipu Sesaru donijeli prvi poraz u izborničkoj ulozi.

Marko Ramljak, kapetan Zadra Zadar noćas nije spavao: Košarkašima priređen doček nakon osvajanja najdražeg trofeja divider

Za nešto više protiv Francuske, hrvatski košarkaši si nisu smjeli dopustiti 19 izgubljenih lopti, samo 27% šuta za tricu (7/26) i 37% ukupnog šuta (22/59). Osim ravnoteže u skoku (34-33 za Hrvatsku), Francuzi su bili bolji u svim ostalim elementima, a posebno po učinku igrača s klupe (31-13).

U drugoj utakmici u skupini E reprezentacija Bosne i Hercegovine je na gostovanju u Nikoziji svladala Cipar s 99-66.

Za tri dana (20 sati) Hrvatska će u Rijeci ugostiti Cipar, a Francuzi će gostovati u Tuzli.

Josip Sesar Sesar skratio popis na 16 igrača za prvi krug kvalifikacija za Eurobasket: Otpao Ante Žižić divider

 

Tablica skupine:

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider