Košarka
SPORTOVI
Košarka
tražio poštedu

Sesar skratio popis na 16 igrača za prvi krug kvalifikacija za Eurobasket: Otpao Ante Žižić

Sesar objavio popis od 16 igrača za susrete s Francuskom i Ciprom.

Josip Sesar (Foto: Profimedia)

Izbornik hrvatske muške košarkaške reprezentacije Josip Sesar objavio je popis od 16 igrača za prvi krug kvalifikacija za EuroBasket 2025. godine tijekom kojega će Hrvatska igrati protiv Francuske u Brestu 23. veljače te Cipra u Rijeci 26. veljače.

"Iz prvobitnog popisa od 24 igrača izdvojili smo 16 imena, iako još uvijek ima situacija sa sitnim ozljedama te ćemo vidjeti hoće li se svih 16 i moći odazvati. U ovom momentu smo stručni stožer i ja, iako je naravno konačna odluka moja, izabrali one za koje smatramo da mogu odgovoriti na izazove ove dvije kvalifikacijske utakmice koje su pred nama.

Boriša Simanić u dresu Utah Jazz Šokantna ispovijest srpskog košarkaša: "Nisam ni znao da sam ostao bez bubrega" divider

Na poziciji centra nažalost nema Žižića, razgovarao sam s njime i odluka je dogovorna. On je promijenio klub i izrazio želju da preskoči ovaj ciklus jer mu treba vremena za adaptaciju", rekao je Sesar.

"Reprezentacija će se okupiti tijekom nedjelje i ponedjeljka, ovisno o klupskim obavezama, odraditi tri dana treninga pred put u Francusku, zatim imamo domaću utakmicu s Ciprom u Rijeci i nadam se da ćemo uspješno odraditi i ovaj početak europskih kvalifikacija", dodao je izbornik.

Košarkaši Splita svladali Partizan Beogradska arena aplauzom ispratila košarkaše Splita: "Epska blamaža Partizana. Ozbiljno poniženje" divider

Uz Hrvatsku, Francusku i Cipar, u skupini E još je i reprezentacija Bosne i Hercegovine. Plasman dalje izborit će tri reprezentacije, ali jedno je mjesto osigurano za Cipar s obzirom da je on jedan od domaćina natjecanja.

 

REPREZENTACIJA HRVATSKE: Borna Kapusta, Goran Filipović, Mate Kalajžić, Jaleen Smith, Roko Badžim, Toni Perković, Mario Hezonja, Marko Ramljak, Mateo Drežnjak, Luka Božić, Toni Nakić, Dario Drežnjak, Roko Prkačin, Danko Branković, Marin Marić, Ivan Vraneš

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider