Košarka
SPORTOVI
Košarka
Prošao životnu kalvariju

Šokantna ispovijest srpskog košarkaša: "Nisam ni znao da sam ostao bez bubrega"

Boriša Simanić ostao je bez bubrega zbog teškog udarca na utakmici Svjetskog prvenstva u košarci.

Boriša Simanić u dresu Utah Jazz (Foto: Afp)

Boriša Simanić sve je bliže povratku na košarkaške parkete nakon što je proživio pravu životnu dramu. Prošle jeseni na utakmici Svjetskog prvenstva u Manili srpski je košarkaš zadobio neugodan udarac laktom u tijelo, zbog čega su mu liječnici morali odstraniti bubreg.

Srećom, danas se osjeća puno bolje, spreman je za povratak na parket, no čeka dozvolu liječnika. Gotovo pet mjeseci trajao je njegov oporavak, morao je na čak dvije operacije, no nikad nije gubio nadu u povratak.

Sven-Goran Eriksson Smrtno bolesnoj trenerskoj legendi ostvaruje se životna želja: Sjest će na klupu velikana divider

"Nikad nisam ni posumnjao, čim su me operirali, pitao sam doktora koliko ću izostati. Rekao mi je da će morati proći tri mjeseca da rana zacijeli. Sve se to odužilo jer se krvna slika morala vratiti u normalu", kazao je Simanić u razgovoru za El Periodico del Aragon.

Prisjetio se trenutka kad je zadobio neugodan udarac laktom u tijelo, nije mu bilo ni na kraj pameti da će zbog toga završiti na čak dvije operacije.

"Mislio sam da je u pitanju udarac kao i svaki drugi, iako sam ostao bez daha na nekoliko sekundi. No kad sam vidio svu krv, jako sam se uplašio."

Srpski košarkaš morao ići na dvije operacije

Priznaje, bol je bila neizdrživa, zbog čega ga je obuzeo veliki strah.

"Nevjerojatna bol, kao da su me nožem uboli. Od tog trenutka postao sam jako zabrinut. Poslije pet minuta otišao sam u kupaonicu i vidio da krvarim. Tada sam shvatio koliko je sve ozbiljno. Otišao sam direktno u bolnicu, gdje su napravili testove i vidjeli da me moraju hitno operirati."

Simanić priznaje da uopće nije bio svjestan toga da je ostao bez bubrega:

"Probudio sam se iz anestezije bez saznanja da sam ostao bez bubrega. Prvo sam izgubio dvije i pol litre krvi. Vidjeli su da me moraju operirati, nisu razmatrali vađenje bubrega, samo su ga zašili, no morali su me ponovno operirati i potpuno ga izvaditi", kazao je.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider