Košarka
SPORTOVI
Košarka
košarkaški svijet u šoku

Nevjerojatni fijasko u NBA ligi koji je bio početak velikog preokreta: Kako je ovo moguće!?

James Harden i Houston Rocketsi poraženi su nakon dva produžetka kod San Antonio Spursa, a susret je obilježila bizarna situacija, odnosno nepriznati koš.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nevjerojatna situacija obilježila je noćašnji teksaški obračun između San Antonio Spursa i Houston Rocketsa. Domaćini Spursi slavili su rezultatom 135:133 nakon dva produžetka, no pitanje je bi li do njih uopće došlo da suci nisu napravili veliki propust sredinom posljednje dionice. 

Rocketsi su malo manje od osam minuta prije kraja imali 15 razlike (104:89) i ukradenu loptu Jamesa Hardena, koji se sam sjurio prema košu. Nitko ga nije pratio pa je Harden odlučio svom snagom zakucati i zapečatiti pobjedu svoje momčadi. 

gol expired Novi rekord Luke Dončića, Lakersima derbi Zapada, Clippersi "podrapali" Portland divider

On je to napravio toliko snažno da je lopta prošla kroz obruč i mrežicu, ali se i vratila gore u zrak, pa se sucima, ali i Hardenu koji je nastavio igrati, činilo kao da je izašla iz obruča. 

NEPRIZNATO ZAKUCAVANJE JAMESA HARDENA

Uslijedila je totalna konfuzija. Rocketsi su pozvali time-out, žalili se na odluku sudaca da se koš ne priznaje, ali ni u jednom trenutku nisu pozvali "challenge", odnosno trenerski izazov. U tom bi slučaju suci pogledali snimku i priznali koš, ovako je rezultat ostao isti, a Spursi su nakon toga kreirali veliki preokret. 

Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP) Ibrahimović potvrdio da se vraća u slavni talijanski klub: "Vidimo se uskoro" divider

Jedan od sudaca nakon utakmice je priznao da je koš morao biti priznat, ali da se isprve činilo sucima da lopta nije prošla kroz mrežicu. Nakon pregledavanja snimke (nakon utakmice) bilo im je jasno da su pogriješili, ali istovremeno nisu mogli ništa tada jer Rocketsi nisu pozvali "challenge", a prerana je faza četvrtine da bi sami išli pogledati situaciju. 

Nevjerojatno je da se uz svu silnu tehnologiju ovako nešto može dogoditi, ali isto tako da Mike D'Antoni, zajedno sa svojim stručnim stožerom, nije odmah reagirao i tražio trenerski izazov. Rocketsi bi otišli na +17 i to bi vjerojatno bio kraj. 

gol expired Messi otvoreno o velikom rivalstvu s Ronaldom: "Zaboljelo me. Nisam više bio jedini" divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider