Košarka
SPORTOVI
Košarka
Frustracija pod obručima

Neizvjesna budućnost hrvatske košarke: Ostaje li Mršić, treba li nam strani playmaker...

Može li se hrvatska košarkaška reprezentacija napokon otarasti višegodišnjih frustracija.

Ni 38 poena sjajnog Bojana Bogdanovića, ni Torcida na tribinama, ni plus 7 na ulasku u posljednju četvrtinu. Ništa od toga nije bilo dovoljno hrvatskim košarkašima da jučer u Spaladium Areni pobjede Njemačku i održe san o plasmanu u Tokio živim.

No ako jednu stvar možemo izvući kao pozitivnu, onda je to potvrda da ni nakon tko zna kojeg razočaranja u najdražem dresu, naš najbolji igrač ni u 33. godini ne pomišlja na reprezentativnu mirovinu.

gol expired VIDEO Hrvatska je izgubila, ali ovo brutalno zakucavanje Bogdanovića hit je na internetu divider

"Uvijek ću se odazivati, i to mi je jedini cilj u košarci - da osvojim medalju s reprezentacijom", izjavio je Bogdanović.

No unatoč maestralnoj Bogdanovićevoj partiji kada je bilo najvažnije, Hrvatska ne da nije osvojila kvalifikacijski turnir čije je domaćinstvo skupo platila, već se nije plasirala ni u njegovo finale.

Budućnost Veljka Mršića na klupi reprezentacije?

Kolika je za to krivica izbornika Veljka Mršića, pokušali smo danas pitati dva čelna čovjeka Saveza Stojka Vrankovića i Dina Rađu, no zamolili su nas za par dana mira da se odluke donesu hladne glave.

Glavni tajnik Saveza objasnio nam je pak proceduru koja će prethoditi odluci o Mršićevoj budućnosti na klupi reprezentacije.

"Ono što sad slijedi to su izvješća izbornika. Nakon toga slijede određeni sastanci sa stručnim savjetom, s upravnim odborom. Tako da će se idućih mjesec dana raditi određene analize, nakon kojih ćemo moći nešto podijeliti s javnosti", rekao je Vranković.

gol expired Dončić odigrao utakmicu iz snova: Slovenija se plasirala na prve Olimpijske igre u povijesti divider

Nema sumnje da je korona-kriza i odgoda turnira uvelike poremetila planove čelnika Saveza i izbornika, koji su prvotno računali i na pune tribine te na puni roster.

No to ne može biti opravdanje za činjenicu da nas je Brazil razbio, Njemačka okrenula, a Tunis držao u šaci do posljednje minute.

Treba li košarkaška reprezentacija dobiti izbornika stranca?

Ukupno glasova:

Treba li Hrvatskoj strani playmaker?

Puno je pitanja na koje će trebati odgovoriti i Mršić i Vranković i Rađa, a želimo li iskoristiti posljednje godine zenita karijere Bojana Bogdanovića, krajnje je vrijeme da se dogovorimo i treba li Hrvatskoj playmaker stranac.

"To je pitanje za predsjednika struke, odnosno samu vrhušku saveza, ali ako nas to stavlja uz nekakav bok, gdje ćemo ravnopravno imati kombinaciju za postolje - onda da! Napominjem, to je moj osobni stav", zaključio je glavni tajnik saveza.

Reprezentacija se ponovno okuplja u rujnu, kada kreću kvalifikacije za svjetsko prvenstvo.

Eurobasket koji će se igrati krajem ljeta iduće godine već smo osigurali, sada treba napraviti sve da na njemu izgledamo kao momčad koja je spremna otarasiti se višedesetljetnih frustracija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider