Košarka
SPORTOVI
Košarka
Triple-double Dončića

Dončić odigrao utakmicu iz snova: Slovenija se plasirala na prve Olimpijske igre u povijesti

Luka Dončić upisao je sjajan učinak u finalu kvalifikacija za odlazak na Olimpijske igre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni europski košarkaški prvak, reprezentacija Slovenije po prvi je put od svoje samostalnosti izborila nastup na Olimpijskim igrama.

Slovenci su u finalu kvalifikacijskog turnira u Kaunasu svladali domaćine Litvance sa 96:85 (28:24, 24:28, 28:17, 16:16).

Briljirao je Luka Dončić koji je predvodio Sloveniju sa 31 košem, 13 asistencija i 11 skokova, a već na do poluvremena je imao 21 ubačaj, šest skokova i pet asistencija.

U ključnoj trećoj četvrtini Slovenci su postigli čak šest trica, od toga tri Vlatko Čančar, za bijeg na 80:69, početkom četvrte četvrtine bilo je i najvećih 16 razlike (85:69) i susret je bio odlučen.

gol expired VIDEO Zaprosio je uz ovacije cijelog stadiona: U glavnoj ulozi nogometaš i jedna Hrvatica divider

Čančar se na kraju zaustavio na 18 poena, od toga 16 u drugom poluvremenu, a 16 je postigao i Jaka Blažič, dok Litvi sedmi uzastopni nastup na OI nisu uspjeli osigurati Mantas Kalnietis, Jonas Valančiunas i Arnas Butkevičius koji su postigli po 14 pogodaka.

Slovenija će na skorašnjim Igrama u tokiju (23. srpnja - 8. kolovoza) igrati u skupini C s domaćinom Japanom, Argentinom i Španjolskom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider