Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ubacio 38 koševa

Sjajna partija Bogdanovića nije bila dovoljna, svladale ga emocije na kraju utakmice "Ma što mi čestitate..."

Njemačka je pobijedila Hrvatsku u borbi za odlazak na Olimpijske igre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U polufinalu kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre u Tokio, Njemačka je porazila Hrvatsku s 86:76 i osigurala odlazak u finale protiv Brazila.

Tako hrvatska košarkaška reprezentacija neće ići na svoje pete Olimpijske igre, dok će Nijemci tražiti šansu protiv brazilske reprezentacije koju predvodi hrvatski stručnjak Aco Petrović. Samo jedna reprezentacija ide u Tokio, pobjednik kvalifikacijskog turnira u splitskoj Spaladium areni.

Nakon dramatičnog poraza, prvi pred kamere izašao je hrvatski izbornik Veljko Mršić.

"Moramo čestitati Nijemcima na zasluženoj pobjedi, kada je bilo najvažnije, bili su najbolji. Čestitam i svojim momcima koji su danas odigrali najbolju utakmicu na turniru. Hvala publici koja nam je dala vjetar u leđa", kazao je.

"Igrali smo bolje nego što smo trenutno u mogućnosti. Na kraju je došlo do umora, promašili smo neke šuteve i donijeli neke loše odluke, a Nijemci su nas kaznili", rekao je izbornik pa dodao kako reprezentacija previše ovisi o dva igrača.

"Bojan je lider, naš najbolji igrač, ali bio je prekratko s nama da bi se uigrali. Nije imao snage na kraju utakmice. Rekao sam nakon prve dvije utakmice da smo prestatični, da previše ovisimo o Bogdanoviću i Hezonji".

Na kraju, komentirao je i suđenje u polufinalnoj utakmici.

"Činilo mi se da sudac iz Kanade nije dosudio nijednu odluku u našu korist, ali što je, tu je. Dali smo sve od sebe, ali Njemačka je zasluženo pobijedila", zaključio je.

Bogdanoviću teško pao poraz pred domaćom publikom

Poslije izbornika, pred novinare je izašao naš najbolji igrač Bojan Bogdanović koji je odigrao sjajnu utakmicu, ubacivši čak 38 koševa.

"Nemate mi što čestitati. Igrali smo tri četvrtine dobro, kontrolirali smo defenzivni skok većim dijelom utakmice. Hvala publici i Torcidi što su došli u velikom broju i podržali nas", rekao je pa otkrio u čemu je bio najveći problem.

"Najviše problema je bilo u uigranosti. Nisam umoran, nisam imao tešku sezonu. Šteta, imali smo sjajnu priliku, organizirali smo turnir, imali smo veliku podršku, ali jedna, dvije lopte su presudile i otišlo je na njihovu stranu".

Na kraju susreta, svladala su ga emocije, pustio je i suzu.

"Teško mi je izgubiti utakmicu s reprezentacijom. Nismo imali ovakvu podršku dugu vremena, hvala još jednom svima", zaključio je Bogdanović.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider