Košarka
SPORTOVI
Košarka
prvo rusija, a onda...

Poznati svi parovi i satnica završnice Eurobasketa: Pogledajte put Hrvatske!

Poznati su parovi i satnica osmine finala Europskog košarkaškog prvenstva čija se završnica igra u Turskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski i ruski košarkaši odigrat će posljednju utakmicu osmine finala na ovogodišnjem EuroBasketu, a njihov dvoboj u istanbulskoj Sinan Erdem Areni na programu je u nedjelju od 20.30 sati po srednjoeuropskom vremenu.

U subotu će u istoj dvorani biti odigrane prve četiri utakmice ždrijeba osmine finala po sljedećem rasporedu: Slovenija - Ukrajina (11.30 sati), Njemačka - Francuska (14.15), Finska - Italija (17.45) i Litva - Grčka (20.30).

Podsjetimo, Slovenija je uvjerljivo osvojila skupinu A sa svih pet pobjeda u skupini, a posebno je impresivna bila ona posljednja protiv Francuske koja je poražena s 95:78.

Drugo mjesto otišlo je na stranu jednog od domaćina Eurobasketa - Finske. Oni su pred fanatičnim navijačima slavili protiv Francuske, Grčke, Poljske i Islanda, a jedini tijesni poraz upisali su protiv Slovenaca.

U skupini B Litva je nakon šokantnog poraza na startu od Gruzije, koja čak nije izborila ni prolaz u osminu finala, nanizala četiri lijepe pobjede i s prvog mjesta otišla u nokaut fazu natjecanja. Tamo ju čeka Grčka, koja od početka pa sve do ove faze turnira izgleda vrlo loše.

Njemačka je uzela drugo mjesto u skupini B, ali ju isto vodi na nepredvidljive Francuze. Dennis Schroder glavna je pokretačka igla reprezentacije i daleko najopasniji igrač. No pitanje je hoće li to biti dovoljno da se nadmaši individualna kvaliteta Francuske.

Nedjeljni program će započeti dvobojem Latvije i Crne Gore (11.30), a nastavljen utakmicama Srbija - Mađarska (14.15), Španjolska - Turska (17.45) i Hrvatska - Rusija (20.30).

Rasplet u našoj skupini C svi znamo. Španjolci su tijesnom pobjedom protiv izabranika Ace Petrovića osvojili to prvo mjesto, koje ih je odvelo na domaćina završnice Tursku. No, trebala bi to biti jednostavna zadaća za Španjolske koji su glavni favoriti za naslov prvaka, ponajprije jer Turci igraju divlju, uličnu košarku za koju će izbornik Scariolo sigurno pronaći lijeka.

Srbi su osvojili skupinu D, što im je donijelo još jednu divlju momčad - Mađarsku. Srbija unatoč silnim otkazima izgleda jako dobro i također je jedna od favorita za najsjajnija odličja.

Uz Fince, Latvija je još jedna reprezentacija koja je ugodno iznenadila. Sjajni Kristaps Porzingis predvodi mladu momčad prema završnici Eurobasketa, a za četvrtfinale joj treba pobjeda protiv Crne Gore.

Prema ždrijebu nokaut faze natjecanja pobjednik dvoboja Hrvatske i Rusije će u četvrtfinalu, koje je na rasporedu u srijedu, 13. rujna, igrati protiv boljeg iz susreta Litva - Grčka.

Raspored osmine finala Eurobasketa

Subota (9.9.)

Slovenija - Ukrajina (11.30 sati)

Njemačka - Francuska (14.15)

Finska - Italija (17.45)

Litva - Grčka (20.30)

 

Nedjelja (10.9.)

Latvija - Crna Gora (11.30)

Srbija - Mađarska (14.15)

Španjolska - Turska (17.45)

Hrvatska - Rusija (20.30)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider