Košarka
SPORTOVI
Košarka
Protiv češke momčadi

Dinamo debitira u Europi: Sesar traži igru i ponašanje dostojno Zagreba i Hrvatske

Košarkaši Dinama spremaju se za europski debi u Alpe Adria kupu.

KK Dinamo (Foto: Zvonimir Barisin/Pixsell)

KK Dinamo sutra prvi put izlazi na europsku scenu.

Na samom sjeveru Češke, u gradu Ústí nad Labem čeka ih momčad Slunete u prvom kolu Alpe Adria Cupa. Momčad Slunete trenutačno je petoplasirana u češkom prvenstvu. Sezonu su počeli s tri poraza, ali su nakon toga napravili niz od četiri pobjede.

Regularni dio prvenstva završili su lani na četvrtom mjestu, nakon Lige za prvaka u prvenstvu Češke bili su peti, a potom su ispali u četvrtfinalu doigravanja.

Sesar najavio europski debi

Trener Dinama Josip Sesar priznaje da jedva čeka početak tog natjecanja za svoju momčad, ali zbog brojnih nepoznanica pažljiv je s očekivanjima.

"Mislim da je Alpe Adria Cup trenutačno natjecanje po mjeri za nas i mislim da ćemo imati nešto za reći u svakoj utakmici. Još je rano reći o ciljevima u ovom natjecanju i gdje bi mogli završiti. Normalno da mi svi intimno razmišljamo o tim velikim stvarima, ali treba vidjeti i upoznati momčadi protiv kojih igramo, kao i lige iz kojih te momčadi dolazi i način na koji oni igraju.

Smatram da će biti zanimljiva liga, očekujem općenito veliki broj kvalitetnih utakmica i zaista jedva čekam da to počne. Ja se nadam da ćemo na pravi način predstavljati i grad iz kojeg dolazimo i državu iz koje dolazimo, ne samo načinom igre već i svojim ponašanjem. Imamo dosta novih igrača u momčadi, ali smatram da iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu rastemo i da ćemo biti težak protivnik svakome u ovom natjecanju", kazao je Sesar uoči putovanja u Češku.

Povukli nesvakidašnji potez pred gradski derbi

U Dinamu je i dalje glavni fokus na domaćem prvenstvu, gdje ih već u nedjelju u 16 sati čeka gradski derbi protiv Cedevite Junior. Oba su kluba u dobroj formi i očekuje se napeta utakmica u kojoj bi pobjednik ostao u priključku prema vrhu.

Upravo zato u KK-u Dinamo povukli su nesvakidašnji potez. U petak u 10 sati u press-sobi Draženova doma najavili su press-konferenciju na koju su pozvali i trenera i kapetana svojih protivnika, Damira Mulaomerovića i Josipa Batinića.

Želja im je zajedničkom najavom utakmice probuditi zaspalu košarkašku publiku u Zagrebu da dođe na utakmicu koja će imati i jako zanimljivo poluvrijeme. Naime, Dinamo je za tu utakmicu organizirao i Utrku beba u puzanju na parketu Draženova doma, a kako kažu iz kluba, prijavilo se već više od 10 beba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider