Košarka
SPORTOVI
Košarka
poraz najbolje momčadi lige

Velika večer Bojana Bogdanovića: Utrpao 28 poena i bio sveprisutan na parketu

Bojan Bogdanović odigrao je odličnu utakmicu u dresu Utah Jazza te ju s 28 poena predvodio do 38. pobjede u sezoni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović imao je odličnu večer u Clevelandu, gdje je s 28 koševa (šut za dva 5-9, trica 5-10, slobodna bacanja 3-4), sedam skokova, šest asistencija i jednom osvojenom loptom predvodio Utah Jazz do pobjede 126:113 protiv domaćih Cavaliersa, kod kojih je priliku dobio i hrvatski centar Ante Toni Žižić te postigao šest poena (šut za dva 3-7, slobodna bacanja 0-2) uz dva skoka.

gol expired Uoči ždrijeba: Najatraktivnija i najlakša skupina u koju mogu upasti Vatreni divider

Bogdanović je ubacio pet od ukupno 20 trica Jazza, koji je do važne pobjede u borbi za što bolju poziciju uoči doigravanja u Zapadnoj konferenciji stigao prvenstveno dalekometnim šutom. Rudy Gobert kod pobjednika je dodao 20 poena i devet asistencija, dok se Donovan Mitchell zaustavio na 19 ubačaja i također devet skokova. U sastavu Cavsa, kod kojih je bilo samo sedam igrača u rotaciji, istaknuli su se Collin Sexton s 32 i Kevin Love s 22 poena.

Utah je sada na omjeru pobjeda i poraza 38-22 te zauzima peto mjesto na Zapadu, dok je Cleveland sa 17-44 na dnu Istoka.

Portland Trail Blazersi ostvarili su pobjedu 130:107 na gostovanju kod Orlando Magica, a svoj doprinos dao je i hrvatski igrač Mario Hezonja koji je za 27 minuta provedenih u igri postigao 10 koševa (šut za dva 4-5, trica 0-1, slobodna bacanja 2-2) uz osam skokova, četiri asistencije i jednu osvojenu loptu.

Ion Cutelaba Ne stišavaju se reakcije na najbizarniji meč u povijesti UFC-a: "Sudac može biti sretan što nije nokautiran" divider

Iako je pobjeda Blazersa na kraju bila uvjerljiva, manje od osam minuta prije kraja bilo je samo 103:96, no tada je proradio CJ McCollum koji je utakmicu okončao sa 41 ubačajem pa se nije osjetio izostanak Damiana Lillarda koji je propustio šestu utakmicu zaredom. U redovima domaćih najbolji je bio Nikola Vučević s 30 poena i 11 skokova.

Portland je i dalje deveti na Zapadu s omjerom 27-35 te mu osmi Memphis, koji drži posljednje mjesto koje vodi u doigravanje bježi 3.5 utakmice, ali čak sedam od sljedećih osam utakmica Blazersi će igrati pred svojim navijačima.

Hajduk - Dinamo (Foto: GOL.hr) Derbi na Facebooku: Hajduk bocnuo Dinamo zbog slučaja Bjelica, iz Maksimira odgovorili divider

U derbiju večeri Miami Heat u svojoj je dvorani svladao Milwaukee Buckse sa 105:89 i tako postao prva momčad koja je ove sezone dva puta uspjela svladati lidera lige. Ujednačeni napad Heata predvodili su Jimmy Butler i Jae Crowder s po 18 koševa, Bam Adebayo dodao je 14 uz 13 skokova, dok je kod gostiju najefikasniji bio Brook Lopez s 21 ubačajem.

Aktualni MVP Giannis Antetokounmpo imao je vrlo lošu šutersku večer, pogodio je tek šest od 18 pokušaja iz igre te izjednačio svoj najslabiji učinak u sezoni sa samo 13 poena, pa njegovih 15 skokova nije imalo velikog utjecaja na konačni ishod.

Bucksi su u svih 59 prvih utakmica u sezoni postigli najmanje 100 poena, a ovo im je drugi dvoboj zaredom da su ostali ispod te granice. U nedjelju su ubacili 93 protiv Charlotte Hornetsa, no i to je bilo dovoljno za pobjedu, dok ovih 89 u Miamiju nije bilo niti izbliza dosta.

gol expired Koronavirus ugrožava Olimpijske igre u Tokiju, Japanci poslali poruku cijelom svijetu divider

Ipak, s omjerom 52-9 Milwaukee i dalje čvrsto drži vrh Istoka, dok je Miami stigao do omjera 39-22 i tako već 21 utakmicu prije kraja sezone izjednačio broj pobjeda od lani.

Iznenađenje večeri dogodilo se u New Yorku, gdje su slabašni Knicksi sa 125:123 svladali Houston Rocketse, koji su u Madison Square Garden stigli s nizom od šest pobjeda.

Knicksi su u prvom poluvremenu izgradili prednost od 21 razlike, da bi u nastavku Rocketsi sustavno smanjivali taj zaostatak sve dok nisu stigli do 122:121 minutu prije kraja. Posljednju priliku za goste imao je Russell Westbrook, koji je sa zvukom sirene imao otvoreni šut s četiri metra za produžetak, ali je lopta ostala na obruču.

Knickse je do tek 19. pobjede u sezoni predvodio rookie RJ Barrett s učinkom karijere od 27 poena, Julius Randle je dodao 16 uz 16 skokova, dok Rocketsima ovoga puta nije bilo dovoljno 35 koševa Jamesa Hardena i 24 poena Westbrooka.

Intervju Jurice Popovića za GOL.hr

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider