Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Što će se dogoditi?

Koronavirus ugrožava Olimpijske igre u Tokiju, Japanci poslali poruku cijelom svijetu

Ovogodišnje Olimpijske igre prema rasporedu bi se trebale održati u Tokiju od 24. srpnja do 9. kolovoza, no širenje epidemije koronavirusa koja se pojavila u susjednoj Kini dovelo ih je u opasnost.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Japanska ministrica za Olimpijske igre Seiko Hashimoto u utorak je odgovarajući na pitanja zastupnika u parlamentu izjavila kako Tokio prema ugovoru s Međunarodnim olimpijskim odborom (MOO) ima mogućnost odgađanja održavanja ovogodišnjih Igara sve do kraja godine.

"U ugovoru stoji kako će se Igre održati tijekom 2020. godine. To se može tumačiti kao dozvola za odgodu iako radimo sve što možemo kako bi se one održale prema prvotnom planu", izjavila je Hashimoto.

Ovogodišnje Olimpijske igre prema rasporedu bi se trebale održati u Tokiju od 24. srpnja do 9. kolovoza, no širenje epidemije koronavirusa koja se pojavila u susjednoj Kini dovele su ih u opasnost iako je predsjednik MOO-a Thomas Bach prošloga tjedna izjavio kako je njegova organizacija i dalje "potpuno posvećena" planu da se Igre održe prema prvotnom planu.

Bilo kakva odgoda Igara bila bi vrlo skupa za Japan, koji je u njihovo održavanje već uložio 1,35 bilijuna jena (oko 11 milijardi eura).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider