Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Piši mi i Zeko i potočić

Derbi na Facebooku: Hajduk bocnuo Dinamo zbog slučaja Bjelica, iz Maksimira odgovorili

Ove srijede na Poljudu se igra najveći derbi hrvatskog sporta.

Hajduk - Dinamo (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

U sklopu 24. kola HNL-a ove srijede na Poljudu se s početkom u 19:00 igra najveći derbi hrvatskog nogometa i sporta općenito: Hajduk - Dinamo.

Očekuje se, kao i uvijek kad se derbi igra na Poljudu, vrhunski nogometni ugođaj, čemu u prilog govori podatak da je još u ponedjeljak bilo više od 15.000 navijača koji su osigurali svoje mjesto na stadionu (više od 7000 Hajdukovih pretplatnika plus oko 8000 prodanih ulaznica).

Ovaj put tenzije je dodatno podgrijao i slučaj Bjelica, odnosno Dinamov manevar zahvaljujući kojem će njihov trener ipak moći sjediti na klupi u derbiju.

Dinamo poštu u HNS poslao iz Okučana

Bjelica je, podsjećamo, kažnjen s mjesec dana zabrane obavljanja dužnosti nakon verbalnog napada na suca Marija Zebeca po završetku dvoboja Osijek - Dinamo u Gradskom vrtu. Zebec je tada naveo u zapisnik sve što mu je Dinamov trener izgovorio, a nekoliko dana kasnije disciplinski sudac Prve HNL Alan Klakočer kaznio je Bjelicu s mjesec dana.

Međutim, Dinamo je odugovlačio koliko god je mogao s pisanjem žalbe i poslao ju je tek ovog ponedjeljka, i to poštom iz - Okučana. Tako će se Žalbena komisija sastati tek po završetku derbija jer proći će nekoliko dana prije negoli pošta iz Okučana stigne u Hrvatski nogometni savez, a zatim se sazove sjednica Žalbene komisije na kojoj će se raspravljati o žalbi kluba iz Maksimira.

U Hajduku su prozreli Dinamove namjere, bilo im je jasno da će Bjelica voditi momčad na Poljudu pa su u ponedjeljak navečer na svom Facebooku objavili prigodni post uz hit grupe Magazin "Piši mi". Pritom su u statusu napisali: "Laži i meni... Koliko često pišete pisma?" upitali su Splićani svoje navijače.

Nekoliko sati kasnije oglasio se i Dinamo na svom Facebooku. Nisu spominjali Bjelicu, već su aludirali na bodovnu prednost koju imaju pred Hajdukom.

"Upute navijačima: svi koji putujete u Split na utakmicu toplo se odjenite s obzirom na -14 stupnjeva s tendencijom daljnjeg padanja temperature u večernjim satima", stoji u objavi Modrih popraćenoj dječjom pjesmicom "Zeko i potočić".

Derbi na društvenim mrežama već se igra...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider