Košarka
SPORTOVI
Košarka
Uzbudljive zadnje minute

Triler u Zagrebu: Cibona preokretom u završnici došla do pobjede

Cibona je u zadnje dvije minute nadoknadila osjetnu prednost Igokee.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U utakmici 20. kola regionalne ABA lige košarkaši Cibone su u nedjelju na domaćem terenu u uzbudljivoj završnici dobili Igokeu sa 87:86 (44:39).

Cibona je dvije minute i 12 sekundi prije kraja susreta gubila 80:86. No koševima Luke Žorića i Marka Tomasa došla je na minus dva koša, s tim da je Tomas izborio i dodatno slobodno bacanje. Nije ga pogodio, ali je upisao skok u napadu i dodao za Žorića, koji je zaustavljen prekršajem. Žorić je iskoristio oba slobodna bacanja 35 sekundi prije kraja za izjednačenje 86:86.

Igokea je imala napad, ali Amerikanac Dominic Artis je napravio korake te je lopta opet pripala Ciboni. Uzbudljiva završnica na kraju je bila sretna za Cibonu. Naime, 12 sekundi prije kraja Branislav Ratkovica je izborio slobodna bacanja, prvo je promašio, ali drugo je pogodio i Cibona je povela 87:86. Gostima je ostalo dovoljno vremena da u zadnjem napadu dođu do pobjede, ali Amerikanac Katin Reinhardt nije bio precizan.

Kod Cibone najbolji je bio Luka Žorić sa 19 poena i 7 skokova, Karlo Uljarević dodao je 14, a Marin Rozić 12 koševa. U redovima Igokee Katin Reinhardt ubacio je 17, a Nikola Jevtović 16 poena.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider