Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
ANKETA

Vjerujete li da će Hrvatska proći dalje na Euru? Jedna stvar ide u prilog Vatrenima protiv Talijana

Hrvatska protiv Italije igra za prolaz u osminu finala Eura.

Hrvatska slavi gol na Euru (Foto: Ante Čizmić/Cropix)

U ponedjeljak odlučujuću utakmicu za prolazak grupe B igraju Hrvatska i Italija. Znali smo i prije kako će ovo biti utakmica odluke, no nadali smo se kako ćemo do 3. kola imati najmanje tri umjesto jednog boda osvojenog protiv Albanije.

No taj šokantni rezultat protiv Albanaca Vatreni mogu poništiti pobjedom protiv Italije koja bi im donijela drugo mjesto u skupini. Albanci neće pobijediti ovakvu Španjolsku, pa su tu stvari vrlo jednostavne, završili bi sigurno kao drugi.

Komplicirano je nadati se prolasku s remijem kao treći u grupi. Za to postoji teoretska šansa, ali previše je rezultata u drugim skupinama tu u igri da bismo se uzdali u takav scenarij. Tko prođe na taj način s dva osvojena boda, bit će jedan od najvećih srećkovića na ovom prvenstvu.

Talijani trebali primiti koliko i Hrvati

Mnogima se nakon utakmice Španjolske i Italije vratio optimizam. Talijani su mogli primiti najmanje kao i Hrvatska u toj utakmici, ali su imali puno više sreće i čudesnog kapetana Donnarummu na vratima.

Utakmica Vatrenih s Talijanima utakmica je istine za Zlatka Dalića i njegovu momčad na ovom turniru. Sve mogu vratiti u toj utakmici, a mogu i definitivno otići u povijest, naravno kao najveća generacija koju smo imali i koju godinama nitko neće nadmašiti.

Izbornik je u velikoj dilemi s kime istrčati u toj utakmici iako dileme ne bi smjelo biti. Na rastrčane Talijane može se odgovoriti jedino na isti način. Ovoj Hrvatskoj na Euru nedostaje svježine i mlade krvi, stoga Dalić jednostavno mora dodatno promijeniti udarni sastav.

Mali poklon za Hrvatsku

Fizički jači i izdržljiviji igrači, pravovremene izmjene i poštivanje situacije na terenu umjesto starih zasluga, to će biti preduvjet za pobjedu protiv Talijana.

Hrvatskoj u prilog ide raspored ovogodišnjeg Eura. Naime, Hrvati su svoju utakmicu igrali u srijedu u 15 sati i tako otvorili cijelo 2. kolo prvenstva, dok su Talijani igrali tek u četvrtak u 21 sat, i to intenzivnu utakmicu s jakim Španjolcima.

Tek u petak naš će sljedeći protivnik stići u svoju bazu, a u nedjelju već putovati u Leipzig.

Da je situacija obrnuta, da Hrvatska ima dan i pol manje odmora uoči ključnoga susreta, to bi itekako bila tema u našoj javnosti.

Intenzitet će biti ključ

Umor je malo svladao Talijane već protiv Španjolaca, priznao je to njihov izbornik Luciano Spalletti koji je brojnim izmjenama nekako smirio španjolsku inicijativu u drugom dijelu utakmice.

Hrvatska tako ima nezanemariv dan i pol više odmora od svog protivnika. Bit će u našem kampu vremena za odmor i rekuperaciju, a onda se u ponedjeljak u 21 sat Talijani jednostavno moraju napasti visokim intenzitetom. Uostalom, to će učiniti i oni. Bit će to utakmica u kojoj će ruke na kraju podignuti onaj koji bude više izdržao pritisak protivnika.

Slavko Vinčić i Gianluigi Donnarumma Kapetan Italije rigao vatru nakon poraza od Španjolske i najavio okršaj s Hrvatskom divider

Španjolska VIDEO Španjolska autogolom svladala Talijane: Evo što to znači za Vatrene divider

Kako će Vatreni proći u osminu finala?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider