Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Udarnih 11 glavna tema

Vapaj Splićana u Leipzigu i poruka Daliću: "Teško nam je bilo gledati Perišića…"

Hrvatski navijači pristižu u Leipzig sa svih strana i čini se da je nakon početnog razočarenja igrama Vatrenih umjereno nabujao optimizam…

Ivan Perišić i Luka Modrić (Foto: Ante Cizmic / CROPIX)

U Leipzig pristiže sve više hrvatskih navijača. To se moglo zamijetiti jučer po ulicama u središtu, a i jutros na doručku u našem hotelu na periferiji grada. Dakako da će najveći kontingenti pristići večeras, a pogotovo sutra tijekom dana. Utakmica Hrvatske i Italije igra se u ponedjeljak u 21 sat.

Trening hrvatske nogometne reprezentacije Što čeka Hrvatsku? Neugodni napadač i igrač rođen u Argentini divider

"Leipzig je osjetno manji grad od Hamburga, a posebno Berlina. Nema sto mjesta gdje se može brijati. Svi će se sjatiti u centar grada pa će izgledati da nas ima još više", pričali su nam neki od hrvatskih navijača koje smo sreli u pješačkoj zoni.

Nakon početnih razočaranja porazom od Španjolske i remijem protiv Albanije, čini se da se među navijačima popravilo raspoloženje. Optimizam je umjereno nabujao. Najvećim dijelom za to je zaslužna loša partija Italije protiv Španjolske.

Poruka Daliću

"Talijani su bili gori od naših protiv Španjolaca. Sad nam se čini da ih možemo pobijediti", kazivali su nam trojica mlađih navijača koji dolaze iz Splita.

"Nema tu favorita, to je potpuno otvorena utakmica. I mi i oni izgledamo podjednako loše", kazao je jedan od njih.

Glavna je tema među svim hrvatskim navijačima u Leipzigu udarni hrvatski sastav protiv Azzurra. Što će izbornik učiniti? Ima različitih mišljenja… Evo jedne poruke:

"Dalić se nema što i kome ispričavati. Napravio je takve uspjehe da je zaslužio golemi kredit. Neka radi kako je naumio, dosad je gotovo uvijek pogodio", kazivao nam je jedan od hrvatskih navijača koje smo sreli u blizini stadiona.

"Teško nam je gledati Perišića..."

Ipak, mnogi se slažu da bi Dalić trebao napraviti značajnije promjene, radikalnije pomladiti momčad, no nisu baš uvjereni da će se to i dogoditi.

"Ha, Sučić bi mogao ući umjesto Majera, a vjerojatno će doći i do promjene na lijevom beku. Volimo mi Perišića, što treba pričati, zna se koliko ga cijenimo u Splitu, ali jednostavno ne može. Sad se još iscrpio maksimalno i pitanje je može li se energetski oporaviti?" kazao je i nastavio:



"Teško nam je bilo gledati ga, u nekim trenucima bilo je pomalo i žalosno. Ne može proći, krene, proba bicikl, ali ne ide. Kad ga se sjetiš kakav je bio i kakav je sad… Ozljeda ga je baš jako unazadila i pitanje je hoće li više ikada biti kao što je bio", kazivao je jedan od Splićana, a preostala dvojica potvrdno su klimali glavom.

Koga na lijevog beka?

No koga onda poslati na lijevu stranu?

"Pa, nema izbora, morat će Gvardiol. Na stopera bih stavio Erlića. A desno je pitanje hoće li opet ući Stanišić umjesto Juranovića. Tu smo pokriveni, ali na lijevoj strani je problem."

Dakle, Brozović po vama ostaje?

"Sumnjamo da će ga Dalić izbaciti. Mislim da neće dirati sredinu. Ali, tko zna, vidjet ćemo. Umjesto Petkovića očekujemo Budimira, ali to i nije neka senzacionalna promjena. Sve smo to već vidjeli."

Mladići iz Splita oduševljeni su Hamburgom.

"Uh, tamo nam je bilo senzacionalno. Nismo znali da je to tako dobar grad. Baš je živ, onaj njihov kvart St. Pauli pravo je čudo. Bilo nam je baš super, bolje nego u Berlinu", kazao je jedan.

Dobro navijanje u Hamburgu 

Hoće li ići dalje ako Hrvatska prođe u drugi krug?

"Ja ne mogu, moram raditi, a njih dvojica mogli bi nastaviti putešestvije", kazao je jedan, a drugi se ubacio:

"Ali, kako do slobodnih dana…"

Nema jokera - zovi bolovanje…

"Ha, ha… Već smo ih ispucali", šale se sva trojica i postavljaju protupitanje:

"Nego, hoće li udarne ekipe Torcide i Boysa doći na Italiju? Čujemo da se starija ekipa vratila doma. Navijanje u Hamburgu bilo je puno bolje nego u Berlinu. Bilo nas je manje, ali bili smo kompaktniji i glasniji."

Imperativ je pobjeda 

Čini se da se mnogi čuvaju za osminu finala. Kako stvari stoje, Hrvatska bi mogla na Švicarsku u Berlin. Naravno, ako pobijedi Italiju. Nije nemoguće da Vatreni odu dalje i s dva boda, ali nije preporučljivo igrati na tu kartu.

Neke se utakmice igraju poslije i te će reprezentacije znati što im točno treba, tako da su šanse za takav rasplet ipak u zoni velike sreće. Pobjeda protiv Italije je imperativ jer sve drugo je ufanje u božansku providnost.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider