Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Uoči Italije

VIDEO Petković iskreno: ''Nek' Budimir da dva gola i pobijedimo! Nema osobnih interesa, igramo za Hrvatsku!''

Dominik Livaković i Bruno Petković od 17.15 druže s novinarima na press konferenciji.

Hrvatska nogometna reprezentacija pleše po rubu ispadanja s Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj, preostaje nam odlučujući susret protiv Italije u ponedjeljak.

Vatrenima igra samo pobjeda u Leipzigu, eventualno, u nekim ludim kalkulacijama, odgovara nam i remi.

Dominik Livaković i Bruno Petković od 17.15 druže s novinarima na press konferenciji.

Konferencija je otvorena pitanjem za Brunu.

Pet godina ste bili u Italiji, Vlašić je ovdje rekao kako je tamo taktički sazrio? Koliko su vama pomogle te godine? I kako ste vidjeli Italiju protiv Španjolske?

''U mladim danima sam otišao u Italiju, bio sam mlad i malo tvrd, nisam odmah upijao sve što sam mogao. Treneri su manje-više puno toga bazirali na taktici, sigurno da sam naučio jako puno. Koliko će biti bitno za ovu utakmicu, vjerujem da je bitna individualna taktika, to igranje u Italiji. Imamo igrače s velikom kvalitetom i međunarodnim ikustvom, najbitnije je da svi pušemo u istom smjeru. Italija? Bili su jako dobri protiv Albanije, izdominirali ih, protiv Španjolaca su bili dosta podređeni. Teško su izlazili, vjerujem da je Španjolska bila bolja protiv njih nego protiv nas. Ali rezultat je jedna stvar, igra druga stvar'', kazao je napadač Dinama.

Slavlje Ukrajinaca Ukrajinci furioznim drugim poluvremenom srušili Slovačku! Sve je još otvoreno u grupi E divider

Uslijedila su dva pitanja Livakoviću.

Koliko vam je kao vrataru kompliciranije kad ste ispred vas mijenja obrambena četvorka? Izvjesno je da će Hrvatska u trećoj utakmici zaigrati s trećeom obramebnom linijom.

Bruno Petković Bruno Petković (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

''Prve dvije utakmice smo mijenjali obranu, ali puno smo prije toga igrali skupa, to su sve kvalitetni igrači. Pet golova u prve dvije utakmice, meni nije ugodno čuti, moramo poraditi na nekim segmentima, vjerujem da ćemo to popraviti u sljedećim dvobojima.''

Izbornik je rekao da protiv Italije počinje naša nokaut faza. Koliko ste kao momčad spremni na to? Koga bi od talijanskih napadača izdvojio?

''Svaka utakmica je na velikom natjecanju kvalifikacijska, sami ovisimo o sebi, to je dobro. Dat ćemo sve od sebe da razveselimo navijače. Talijanski napadači? Imaju kvalitetu momčad, Scamacca, Chiesa i ostali, zaista imaju dobre igrače u dobrim klubovima.''

Petkovića ne zanimaju golovi, samo nek' prođemo dalje!

Koje zadatke od vas traži izbornik na utakmici, jeste li zadovoljni što ste do sada napravili? Vaši golovi ste rušili Brazil i Nizozemsku, je li Italija sljedeća?

''Zahtjevi variraju ovisno o utakmici. Nekad izbornik procjeni da sam bolji izbor s obzirom na karakteristike. Nezahvalno je na 3:0 protiv Španjolske, svjesni smo bili situacije. A protiv Albanije smo imali plan igre gdje su krila trebala napadati dubinu, bekovi se dići, a ja biti mantinela koja će spajati prostore. Imali smo peh, možda lošiji ulazak u utakmicu ili pristup, ali svaki put iz prve prilike primimo gol. I onda je sve teže, krećemo iz rezultatskog deficita. Onda ima nervoze, sve što si pripremio, na sve se gleda drugačijim očima. Krivica je na nama, ostali smo dužni navijačima, želimo pokazati više.''

Navijači Španjolci tvrde: UEFA sprema žestoku kaznu za Hrvate, iz HNS-a poručuju: "Neka dokažu" divider

''Golovi? Nije mi prioritet da Petković riješi utakmicu u ponedjeljak, već da momčad pobjedi. Igramo za Hrvatsku, vjerujte da bi bih jako sretan da Budimir zabije dva gola i da pobijedimo. Nemam osobnih interesa, volio bih naravno da sam ja taj, ali jedini cilj je da momčad pobijedi i odemo dalje'', kazao je Bruno.

Slavlje Hrvatske protiv Argentine 2018. godine Prošlo je šest godina od demoliranja Argentine: HNS se prisjetio veličanstvene pobjede u Rusiji divider

Kako će Vatreni proći u osminu finala?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider