Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drakonske kazne

Španjolci tvrde: UEFA sprema žestoku kaznu za Hrvate, iz HNS-a poručuju: "Neka dokažu"

Španjolski mediji tvrde kako će UEFA "žestoko" kazniti nogometne saveze Hrvatske i Albanije

Navijači (Foto: Afp)

Europska nogometna organizacija UEFA objavila je u petak da je imenovala inspektora koji će istražiti optužbe o rasističkom i diskriminatornom ponašanju navijača na utakmici između Hrvatske i Albanije.

UEFA istražuje navijačke povike usmjerene protiv Srba, u čemu su navodno sudjelovali navijači obje ekipe. Pod istragom je i albanski igrač Mirlind Daku koji je nakon utakmice uzeo megafon i poveo navijanje, nakon čega su navijači uzvikivali: "P***a materina Srbima i Makedoncima".

Srpski nogometni savez je oštro reagirao, uputivši pismo UEFA-i u kojem traže stroge kazne za sve uključene. UEFA je najavila da će odluku o kaznama donijeti ubrzo, a španjolski AS tvrdi da će kazna biti "žestoka" te da bi mogla biti objavljena već tijekom subote.

"Neka dokažu da je stvarno tako bilo"

Prema istom izvoru, oba saveza mogla bi biti kažnjena velikim novčanim kaznama, dok bi Daku mogao dobiti zabranu igranja na nekoliko utakmica, gotovo sigurno propuštajući susret protiv Španjolske u ponedjeljak. U slučaju da Albanija ispadne, za Dakua bi to moglo značiti kraj na Euru. Predsjednik HNS-a, Marijan Kustić, komentirao je situaciju u gostovanju na RTL-u.

"HNS uvijek osuđuje bilo kakav poziv na mržnju i diskriminaciju. U prvoj utakmici smo imali primjedbi delegata na nekoliko baklji i čaša koje su bačene, ali nemojmo sada prebacivati krivnju." rekao je Kustić, dodajući:

"Postupak je otvoren pa neka dokažu da je stvarno tako bilo. Ja osobno nisam ništa vidio, osim što su neki strani mediji pisali o tome. Želim se zahvaliti svim našim navijačima. Okupiti 100 tisuća naših navijača je zaista za pohvalu.".

Slavlje Hrvatske protiv Argentine 2018. godine Prošlo je šest godina od demoliranja Argentine: HNS se prisjetio veličanstvene pobjede u Rusiji divider

Luka Modrić i Leonardo Bonucci Talijanski mediji "plaču" nakon potpune inferiornosti: "Sudbina nam se odlučuje protiv Modrića" divider

Svi ih uvijek otpisuju, no oni su pravi favorit iz sjene Eura Svi ih uvijek otpisuju, no oni su pravi favorit iz sjene Eura: Prijetit će i Hrvatskoj divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider