Naslovnica
SPORTOVI
Naslovnica
Pokrovitelj Podravka

Svi ih uvijek otpisuju, no oni su pravi favorit iz sjene Eura: Prijetit će i Hrvatskoj

Oni su aktualni europski prvaci, ekipa koja nikad na prvenstvo ne ode u idealnoj atmosferi, ali uvijek na neki način uspiju otići daleko.

Italija će biti posljednji protivnik Hrvatske u skupini B Europskog prvenstva u Njemačkoj i ta utakmica mogla bi direktno odlučiti o prolasku skupine. Hrvatska je četiri puta igrala protiv Italije, a nikada nije izgubila (3 remija i 1 pobjeda).

Sedmi favorit Eura

Prema svjetskim kladionicama, Italija se prije prvenstva kretala oko sedmog mjesta što se tiče šansi za osvajanje naslova, što znači da nitko ne vjeruje da će Talijani uzeti naslov osim navijača talijanske reprezentacije.

Takvo nešto i ne čudi s obzirom na to da su jedva uzeli drugo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini za Euro (14 bodova, jednako kao Ukrajina), a ne treba zaboraviti da se radi o naciji koja je propustila i posljednja dva svjetska prvenstva.

Favorit iz sjene

Unatoč tome, Italija je pravi favorit iz sjene. Odlazi na prvenstvo s malim očekivanjima, koja su dodatno poljuljana nakon remija protiv Turske (0:0) u prijateljskoj utakmici, a ni u pobjedi protiv Bosne i Hercegovine (1:0) igra nije izgledala bajno.

Ipak, Talijane se ne smije otpisati. To u novoj epizodi Nogoskeča kontemplira i Hrvoje Kečkeš dok si za doručak radi svoj Čokolino Dark. Sjetimo se samo prošlog Eura, gdje su u nokaut-fazi dva puta prolazili na penale, uključujući u finalu kada su dobili Engleze u Londonu. Igra nije bila bajna, a svejedno su postali prvaci.

Ono što je odlično, Hrvatsku se podcjenjuje još više. Kladionice nas vide kao devetog favorita prvenstva, a takvi smo opasni za sve.

Čak i za nepredvidljive Talijane. ''OK, jesmo mi treći, drugi i treći na svijetu, bit će to dobro protiv Španjolaca, ali Talijani?! Albaniju nije trebalo podcijeniti, ali Italija je Italija. Ipak se radi o aktualnim europskim prvacima…" zabrinut je Kečkeš.
Bilo kako bilo, protiv Talijana će biti gusto, baš onako kako Hrvoje Kečkeš voli i svoj Čokolino Dark, a možda bude i mrak!
 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider