Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Potres u svlačionici

Reporter Dnevnika Nove TV doznaje pravi razlog zbog kojeg je Livaja napustio kamp reprezentacije: "Stigla je jedna nova vijest..."

Nakon odlaska Livaje s priprema Vatrenih u Rijeci postavlja se pitanje koliki je to udarac za momčad uoči Final Foura Lige Nacija. Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Forjan donosi detalje odlaska, ali i reakciju suigrača i izbornika.

Galerija Ivan Forjan, reporter Dnevnika Nove TV Marko Livaja - 1 Marko Livaja - 2 Marko Livaja

Dramatičan dan na pripremama hrvatske nogometne reprezentacije u Rijeci. Marko Livaja napustio je Vatrene nakon jučerašnjeg incidenta s navijačima. Poručio je kako trebaju mir uoči završnice Lige nacija. Sve prati reporter Dnevnika Nove TV Ivan Forjan, koji je ispred hotela reprezentacije u Rijeci. Provjerio je koje su novosti vezane za Livajin odlazak.

"Nema nekih posebnih novosti, sve je na onome što je Savez objavio. Nakon tog treninga na Rujevici na kojemu nije bilo Livaje doznali smo da je napustio reprezentaciju, izašlo je priopćenje u kojemu su pisane izjave dali Zlatko Dalić i Marko Livaja. Dalić je ustvrdio kako mu je žao što je nekolicina neprimjerenih komentara dovela do toga da Livaja napušta reprezentaciju i da to može razumjeti.

S druge strane, Livaja je izjavio da ne želi biti uteg nakon cijelog incidenta te kako se nada da će se u budućnosti opet priključiti reprezentaciji", kazao je Forjan.

"Ipak, stigla je nova vijest o pravom razlogu zbog kojeg je Livaja napustio kamp reprezentacije. Kako doznajemo, nije mu se svidio način reakcije HNS-a nakon cijelog skandala, nakon incidenta, on je jednostavno očekivao da se oni oglase službenim kanalima. Glasnogovornik saveza Tomislav Pacak u poslijepodnevnim satima nam je dao jednu izjavu u kojoj je rekao da je to što se dogodilo bilo neprimjereno, ali savez se nigdje na svojim službenim stranicama nije oglasio, na web-stranicama ili Instagramu.

Isto tako treba jasno reći da je Livaja mogao drugačije reagirati u ovoj situaciji, odnosno ne reagirati. Mogao je signalizirati nekom od HNS-ovih sigurnjaka da mu se ne dopada ono što čuje, da ga vrijeđaju povici sa tribina i onda bi HNS-ova sigurnosna služba na Rujevici reagirala i to bi tako bilo riješeno. No, što je tu je, Livaja je napustio reprezentaciju", prenosi Forjan. Stoga donosimo detaljan tijek događaja na Rujevici.

Igrači solidarno stali u obranu Livaje

Nažalost, situacija s treninga Vatrenih u ponedjeljak eskalirala je na loš način. Ponajbolji nogometaš HNL-a Marko Livaja napustio je pripreme reprezentacije i neće biti na raspolaganju izborniku Zlatku Daliću za Final Four Lige Nacija.

Izbornik je poručio preko službenih stranica HNS-a kako je neprihvatljivo ponašanje nekoliko pojedinaca rezultiralo time da izgubimo važnog igrača za ovo natjecanje. Ovako se na cijelu situaciju osvrnuo napadač Vatrenih.

"Nažalost, nakon svega što se dogodilo u protekla 24 sata, osjećam da nisam spreman dati reprezentaciji svoj maksimum i da bih svojim ostankom samo bio smetnja ekipi koja zaslužuje imati mir tijekom priprema za ovo važno natjecanje.

Zahvaljujem izborniku na razumijevanju, predsjedniku Kustiću i ekipi iz Saveza na podršci te se nadam da će navijači reprezentacije razumjeti ovakav rasplet. Reprezentacija mi uistinu puno znači i nadam se u budućnosti i dalje biti njezin član", napisao je Livaja.

Ovako su situaciju o Hajdukovoj desetci komentirali u Splitu.

"Mislim da je nekorektan stav prema Livaji. Trebao je netko stati u njegovu obranu. Nije korektno to što se događa. Nije ugodno čuti takve povike kad ste javna osoba, bez obzira na to tko ste i što ste", smatra Ante.

"Nije igrao Hajduk gore, igrala je reprezentacija. Nisam baš vidio da je reprezentacija stala čvrsto iza Livaje. I on je napravio odličan potez", tvrdi Lucijan.

"Ponio se idealno, izvanredno i ne bi želio smetati ovim slučajem reprezentaciji. A usto ponio se kao svatko od nas. Ako te netko ne želi, odlaziš ća", zaključio je Damir.

Uz Livaju su stali i suigrači iz reprezentacije.

"Ovo je reprezentacija, imamo slogan 'Family'. Osuđujemo ovakav postupak jer ovdje ima i djece koja su došla gledati idole na trening reprezentacije. Želimo biti najbolji uzor njima", poručio je Josip Juranović.

"Mi smo obitelj, svi smo skupa i zajedno, zato nam ovakvi incidenti ne trebaju. Ne bih htio više pričati na ovu temu", dodao je Borna Barišić.

Do sudara s Nizozemskom u Rotterdamu ostalo je još osam dana. Nadamo se da ova situacija neće utjecati na atmosferu u taboru Vatrenih.

Dalić ne može pozvati zamjenu

Reporter Ivan Forjan objašnjava i koji je manevarski prostor izborniku Daliću, odnosno može li aktivirati drugog napadača kao Livajinu zamjenu.

"Vrlo je sužen manevarski prostor izbornika Dalića jer je on sinoć u ponoć morao prijaviti konačan popis 23 igrača za završnicu Lige Nacija. Tamo nema, znamo, Belje, koji će ostati s reprezentacijom na pripremama, međutim ne može se naći na popisu jer su pravila jasna. Livaja je sad otišao, ali iz osobnih razloga, a jedino u slučaju ozljede Dalić može poslati poziv nekom drugom napadaču.

Kako sada stvari stoje, Dalić ide s 22 igrača u Nizozemsku, a od napadača ima Petkovića, Musu i Kramarića, i vidjet ćemo kako će to rotirati. Naravno da će Livaja nedostajati, znamo da je startao u zadnjem prozoru kvalifikacija protiv Walesa, protiv Turske je startao Kramarić i vidjet ćemo kako će tu situaciju u napadu riješiti Zlatko Dalić.

Livaja nije zauvijek, kako on kaže, otišao, ostavio je mogućnost da se opet vrati u nju, no vidjet ćemo kako će se to dalje razvijati. Sljedeća prilika za okupljanje je u rujnu i tada nastavljamo Europske kvalifikacije doma protiv Latvije, a ta utakmica igrat će se upravo ovdje na Rujevici, u Rijeci i vidjet ćemo hoće li se nakon cijelog ovog incidenta vratiti baš ovdje u reprezentaciju.

Sutra očekujemo kako će se i u kameru obratiti izbornik Zlatko Dalić nakon ovog pisanog priopćenja", prenosi reporter Dnevnika Nove TV Ivan Forjan, koji će događanja pratiti i idućih dana te o svemu izvijestiti u informativnim emisijama na Novoj TV.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider