Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
dvojica gubitnika popisa

Ovo je najboljih 11 Hrvata koji (zasad) neće vidjeti Europsko prvenstvo

Devetoricu ispod crte za Euro Dalić je sam odabrao, a dva najzvučnija imena kojih nema ni tamo su Josip Brekalo i Mislav Oršić.

Zlatko Dalić (Foto: Afp)

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u ponedjeljak je sastavio svoj popis 26 igrača koji idu na Europsko prvenstvo i pokrenuo standardne kafanske rasprave tko je trebao ići, a tko ne zaslužuje biti među Vatrenima za Njemačku.

Generalno, popis je takav da ne bi trebalo biti previše rasprava, ali pojedina imena su bila blizu ispod crte. Srećom, ovaj put Dalić je popisu dodao devetoricu igrača na pretpoziv pa je gotovo cijelu jednu momčad „najboljih Hrvata koji ne idu na Euro“ praktički sam odabrao, a dva imena koja su upala u ovu grupu vrlo vjerojatno su najveći gubitnici Dalićeva posljednjeg popisa.

Zlatko Dalić Izbornik Dalić objavio koga vodi na Euro 2024: Vlašić ipak na popisu! divider

Dalić je u svojoj eri uz Livakovića na jedinici, pronašao i njegovu zamjenu Ivicu Ivušića pa je praktički samo mjesto trećeg golmana na popisu bilo upitno i na kraju ga je uzeo Nediljko Labrović. Kotarski se sjajnom sezonom u grčkoj probio do popisa za prijateljske, ali još će pričekati poziv za pravu stvar.

U obrani je Dalić u rezervu stavio Sigura, Barišića i Ćaletu-Cara. Sigurov pretpoziv je bio nagrada za sjajan napredak u protekloj sezoni, a Barišić i Ćaleta-Car ionako u zadnje vrijeme nemaju neki status kod aktualnog šefa stožera nacionalne momčadi. No, to ih ne eliminira s popisa najboljih koji zasad ne idu na smotru Starog kontinenta.

Luka Modrić zabio gol Turskoj na Euru 2016. VIDEO UEFA nabrijava Hrvate za Euro: Sjećate li se ove Modrićeve golčine? divider

U veznoj liniji Dalić je ispod crte ostavio Jakića, Petra Sučića i Fruka, koji su na pretpozivu, a od igrača kojih nema ni tamo u ovih 11 je i Josip Brekalo, koji je pokušao povratkom u HNL izboriti pozivnicu za Njemačku, a kako nije ni na pretpozivu, sigurno je jedno od najrazvikanijih imena koje više nemaju baš nikakve šanse za Europsko prvenstvo.

Napadački trojac uz Matanovića i Ljubičića, mlade nade koje najavljuju kako će se na njih ozbiljno računati, čini i Mislav Oršić, koji je bio u svim Dalićevim kombinacijama do teške ozljede, ali unatoč oporavku pred kraj sezone, nije uspio uskočiti ni na pretpoziv. Stoga su on i Brekalo vjerojatno najveći gubitnici ovog popisa za Euro.

Benedik Mioč i Bruno Petković Tko je najbolji igrač sezone HNL-a: Petković, Mierez ili "onaj treći" koji također ima sjajne brojke? divider

Što vi kažete, pišite nam u komentarima na ovaj post na društvenim mrežama tko nedostaje po vašem mišljenju.

Najboljih 11 Hrvata bez Eura Najboljih 11 Hrvata bez Eura (Foto: Screenshot)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
UŽIVO REAL - BARCELONA: Poluvrijeme u Madridu, Mbappeu poništili gol

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH

foto: AFP
UŽIVO REAL MADRID - BARCELONA: Krenuo je prvi El Clasico sezone

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH

foto: AFP
UŽIVO Počeo je UFC 308: UFC spektakl u Abu Dhabiju prepun sjajnih boraca 

Uključite se u prijenos >>> bit.ly/UFC_2610
UŽIVO REAL MADRID - BARCELONA: Stigli sastavi za prvi El Clasico ove sezone!

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH