Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
UŽIVO ZA DNEVNIK NOVE TV

Odrađen posljednji trening u Dugopolju, Dalić traži napadača za budućnost

Još dva dana preostala su hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji do početka kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2024. godine,

Izbornik Dalić imat će u subotu na raspolaganju sve reprezentativce osim Brune Petkovića, koji je danas došao u Dugopolje, ali nije trenirao s ostatkom ekipe i možemo sa sigurnošću reći kako neće biti spreman. Putovat će u Tursku, ali njegov nastup i dalje je upitan. Tako je izbornik Dalić ostao na tri glavne opcije. To su Marko Livaja, Andrej Kramarić i Petar Musa, za kojeg je rekao da ga želi probati.

Špicu je potrebno obavezno pronaći

A osim plasmana na Euro 2024., Zlatko Dalić u nadolazećem kvalifikacijskom ciklusu konačno želi pronaći i pravu špicu.

"Gledamo, razmišljamo, tražimo ono što je najbolje. Zvali smo Musu, pa je tu sad Beljo, pa je tu Ljubičić, pa kasnije Šimić za napadače. Mi moramo do Eura naći još jednog tog napadača, pored Livaje i Petkovića, koji će nama biti rješenje. Gledamo mlađe igrače", rekao je Dalić.

A baš među mladima Hrvatska na mjestu špice ima sve veći izbor. Upravo na toj poziciji reprezentacija do 21 godine kvantitativno je najbolje pokrivena.

"Pa, istina je. Ja bi rekao da je daleko najveća konkurencija na špicu. Tu smo da mi radimo ono što najbolje znamo, ali onda je na izbornicima da zovu i stave onoga koga oni žele da igra", rekao je Marin Ljubičić.

Ljubičić je naš najefikasniji mladi napadač ove sezone.

Ljubičić ove sezone najbolji, Šimića se čeka

Za austrijski LASK, u 22 nastupa u svim natjecanjima, postigao je 15 golova. Dion Drena Beljo za Osijek je zabio devet pogodaka, od transfera u Augsburg jedan u devet nastupa. Matija Frigan u 21 nastupu za Riju ima devet golova, dok je Roko Šimić za Salzburg u 13 utakmica zabio tek jednom, na posudbi u Zurichu pak dva puta u osam susreta.

No, jasno da je nivo A reprezentacije nemjerljivo veći. Stoga će Dalić prvo pokušati s Petrom Musom, 25-godišnjim napadačem Benfice. A idući bi trebao biti Dion Drena Beljo, koji je na pretpozivu.

Potentan je, igra, ne igra puno u Benfici, ali želim ga vidjeti. Drugo je kad je on s nama sedam dana, kad ga imamo na oku, kad je s ekipom i želim ga vidjeti. Je li to to, ili nije to to. Da idemo dalje.

Musa se ugledao na Mandžukića

Musa nije imao laganu karijeru, no prošlog ljeta zaradio je pet milijuna eura vrijedan transfer u Benficu.

"Ja sam napadač koji može raditi presing, mogu puno raditi za momčad i na kraju krajeva da zabijem neki pogodak", rekao je Musa, dodavši:

"Odmalena sam u Hrvatskoj reprezentaciji simpatizirao stil igranja Marija Mandžukića. To je neki moj uzor iz hrvatske reprezentacije."

Upravo od Mandžukićevog oproštaja, nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, Vatreni su u potrazi za pravom špicom. Mandžu će biti teško ponoviti, ali svi koji se nadaju svojoj prilici mogu biti sigurni - da će istu dobiti ako je zasluže. Dalić je pokazao da ne robuje imenima, no jedini uvjet su - golovi.

U nastavku je Stipe Antonijević otkrio još nešto o nastavku karijere Luke Modrića, prije nego sam hrvatski kapetan sutra izađe pred medije.

Pogledajte!

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider