Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
najavio težak susret

Morata oduševljen Hrvatskom: Jedan detalj posebno mu je upao u oko

Kapetan Španjolske Álvaro Morata rekao je kako će subotnja utakmica između Hrvatske i Španjolske biti teška za obje momčadi.

Ivan Perišić i Alvaro Morata (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kapetan španjolske nogometne reprezentacije Álvaro Morata rekao je kako će subotnja utakmica između Hrvatske i Španjolske na otvaranju natjecanja u skupini B na Euru biti teška za obje momčadi.

"Hrvatska se zna natjecati i to je njezina glavna vrlina. Godinama dolazi do završnice na svim natjecanjima", izjavio je 31-godišnji napadač Atletico Madrida u intervjuu novinama AS.

Hrvatska je bila u finalu Svjetskog prvenstva 2018., polufinalu Svjetskog prvenstva 2022. i finalu Lige nacija 2023.

Ističe natjecateljski gen Hrvata

"Igrali smo s njom u finalu Lige nacija. Igrači imaju nevjerojatan natjecateljski gen za tako malu zemlju kao što je njihova", rekao je Morata.

"Ali Španjolska je također motivirana, pa će biti teško i jednima i drugima", dodao je.

Španjolska je prije godinu dana odigrala s Hrvatskom 0:0 u Rotterdamu u finalu Lige nacija, a onda je pobijedila boljim izvođenjem 11-eraca.

Morata, koji je tada odigrao 66 minuta, kaže da je Španjolska među favoritima za osvajanje Europskog prvenstva.

Tko će slaviti u subotu?

Ukupno glasova:

"Španjolski dres implicira da si među favoritima. Igrat ćemo puni želje i zanosa. Možemo se natjecati sa svakime i ispisati povijest", rekao je napadač sa 77 nastupa i 35 golova u crvenom dresu Španjolske.

Morati će to biti šesta utakmica s Hrvatskom, a iskazao se na prošlom Euru odigranom prije tri godine. Utakmica osmine finala završila je 3:3, a Morata je u 100. minuti produžetka zabio gol za 4:3. Španjolska je pobijedila s 5:3 Hrvatsku, a kasnije ju je u polufinalu zaustavila Italija.

Michael Oliver i Luka Modrić Evo tko će suditi utakmicu Hrvatske i Španjolske: Pamtimo ga po kultnoj utakmici sa SP-a divider

"Put do vrha je dug i težak, ali svi priželjkujemo da ovaj put osvojimo prvenstvo", rekao je.

Španjolska je bila prvak Europe 1964., 2008. i 2012. godine.

"Naša sadašnja reprezentacija ima mladost i iskustvo", napomenuo je Morata.

Španjolci su mješavina mladosti i iskustva

U momčadi je 16-godišnji krilni napadač Lamine Yamal iz Barcelone, ali i 38-godišnji Sevillin kapetan i branič Jesus Navas.

"To je dobra mješavina", istaknuo je Morata, kojem je ovo treće Europsko prvenstvo. "Mladi nekada misle da će igrati tri svjetska prvenstva i četiri europska, ali u nogometu se nikada ne zna. Zbog toga je potrebno iskoristiti ovu priliku u Njemačkoj jer druge možda neće biti", rekao je.

Španjolska i Hrvatska će u Berlinu početi Euro, a u skupini su još Italija i Albanija.

Ivan Raitić i Iker Casillas na Euru 2012. Rakitićev let na Modrićev specijalitet i Casillasova parada, nasrtaj na Ćorluku i sporna sudačka odluka divider

Kako bi se pripremili za natjecanje, Španjolci su prije četiri dana odigrali prijateljsku utakmicu sa Sjevernom Irskom. Morata je u domaćoj pobjedi od 5:1 zabio jedan gol.

Prije toga je za Atletico, koji je sezonu okončao na četvrtom mjestu u španjolskom prvenstvu, postigao 21 gol u 48 utakmica.

"Fizički i mentalno nalazim se u vrhunskoj formi", napomenuo je Morata. "Prošao sam kroz nekoliko teških mjeseci, ali sada sam opet dobro."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider