Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Evo što je to točno

Modrićeve noge dobile poseban "ukras": Vide se tragovi specijalne terapije

Luka Modrić predvodit će večeras Hrvatsku na putu do finala Lige nacija.

Galerija Tragovi terapije na nogama Luke Modrića Tragovi terapije na nogama Luke Modrića Tragovi terapije na nogama Luke Modrića +1 Tragovi terapije na nogama Luke Modrića

Posljednji trening uoči polufinala Lige nacija hrvatska nogometna reprezentacija odradila je u utorak predvečer.

Utakmica Nizozemska - Hrvatska igra se s početkom u 20:45 uz izravni prijenos na Novoj TV i gol.hr-u.

Vatreni su trenirali na mitskom stadionu De Kuip, na kojem ih danas čekaju Nizozemci.

Tom prilikom fotoreporteri su zabilježili tragove cupping-terapije na nogama kapetana Luke Modrića. Riječ je o posebnoj metodi liječenja bolova u mišićima koja je postala posebno poznata u svijetu nakon što se američki plivač Michael Phelps pojavio na Olimpijskim igrama 2016. godine s kružnim ljubičastim krugovima na leđima.

Cupping-terapija, odnosno terapija čašama potječe još iz drevne kineske medicine i prakticira se tisućama godinama. U sklopu tog načina liječenja koriste se čaše za stvaranje usisa na koži i to stimulira cirkulaciju, a sve u svrhu smanjivanja napetosti mišića te povećanja detoksikacije u tijelu.

Modrić je nedavno imao problema s ozljedom mišića, a ako uzmemo u obzir i činjenicu da mu se približava 38. rođendan, onda nije ni čudo što pokušava produžiti karijeru koliko god je to moguće, odnosno što pribjegava (i) ovakvim metodama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider