Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
službeno

HNS imenovao Jarnijeva nasljednika na klupi Hrvatske U-17

Bivši trener Hajdukovih juniora Marijan Budimir novi je izbornik Hrvatske U-17.

Robert Jarni (Foto: Vladimir Dugandžić/Cropix)

Hrvatski nogometni savez tjedan dana poslije otkaza Robertu Jarniju imenovao je novog šefa reprezentacije do 17 godina. Riječ je o bivšem treneru Hajdukovih juniora Marijanu Budimiru.

"Kada se otvorila ova mogućnost, nisam morao previše razmišljati: Hrvatska je iznad svega, voditi jednu hrvatsku reprezentaciju glavni je cilj svakom treneru", rekao je Marijan Budimir.

Vladimir Balić VIDEO Nekadašnje Hajdučko srce bez dlake na jeziku u Dnevniku Nove TV: "Jarni je institucija za Petkovića" divider

Robert Jarni dobio je otkaz prošli tjedan poslije komentara u španjolskim medijima za koje je rekao kako će u okršaju Betisa i Dinama navijati za svoj bivši klub. Njegova izjava dva dana kasnije podigla je buru kad je komentar na nju dao Dinamov napadač Bruno Petković.

"Ljudi koji predstavljaju hrvatski nogomet i navijaju protiv hrvatskih klubova su klauni. Dakle, Jarni je klaun", rekao je Petković dan uoči utakmice protiv španjolskog predstavnika u Konferencijskoj ligi.

Tomislav Svetina VIDEO HNS o smjeni Roberta Jarnija: "Nije to odlučeno nakon Petkovićeve izjave" divider

Dan kasnije Jarni je smijenjen s pozicije izbornika, ali potez HNS-a naletio je na veliko negodovanje dijela hrvatske javnosti.

Jarni je kasnije sam komentirao cijeli slučaj u priopćenju.

"Zar je moguće da nakon svih ovih godina doprinosa državi moram dokazivati svoje hrvatstvo na ovakav način? Ne trebam se opravdavati, ali čak ni bivše legende Dinama svojevremeno nisu navijale za Dinamo u europskim utakmicama, zašto bih trebao ja?"

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider