Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Na njih smo svi zaboravili

Vjerovali ili ne: Armenija u šokantnom raspletu može pobjedom u Zagrebu otići na Euro!?

Armenija, poput Walesa i Hrvatske, također treba odigrati još dvije utakmice u skupini D kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

U nedjelju navečer, kad je postalo jasno da hrvatski brod tone u Walesu i da mu nema spasa, započele su kalkulacije oko toga što će biti potrebno Vatrenima za plasman na Euro.

Niti jutro nakon poraza nije bilo ništa drukčije, bojazan od zatvaranja kruga Turska-Wales-Hrvatska i dalje je (bila) prisutna.

No u svom tom kalkuliranju kako se domoći jednog od prva dva mjesta, odnosno što će u studenom napraviti Turska, a što Wales, zaboravili smo na jednu prijetnju koja postoji, koja je realna i koja ne oskudijeva bogzna kakvom kvalitetom, ali je tu. Zove se Armenija.

U posljednjem kolu skupine D upravo će Armenci doći u goste Hrvatskoj, a nije nemoguće da se dogodi da im u toj utakmici bude potrebna pobjeda na Maksimiru od dva, možda čak i samo jedan razlike kako bi osvojili drugo mjesto i kvalificirali se na Euro.

Armenci vrebaju iz sjene

Zvuči nevjerojatno, ali može se dogoditi. U subotu 18. studenog igrat će Latvija - Hrvatska i Armenija - Wales. Ako Armenci pobijede Velšane i isto to učine Vatreni protiv Latvijaca, poredak na ljestvici bio bi: Turska 16, Hrvatska 13, Armenija 10, Wales 10 bodova (Armencima bi to bio drugi trijumf nad Velšanima i imali bi bolji međusobni omjer od njih).

Nakon toga slijedi utakmica Hrvatska - Armenija na Maksimiru, u utorak 21. studenog. Pobjeda Armenije u tom dvoboju od dva gola razlike značila bi, neovisno o tome kakav bude ishod susreta Wales - Turska, da su Armenci završili na drugom mjestu u skupini. 

Zlatko Dalić Izbornik izgleda jako umorno i razočarano: Ima li u Daliću još vatre i što ga je toliko pogodilo? divider

Ako bi Velšani svladali Turke, onda bi se zatvorio krug s tri reprezentacije po 13 bodova, a u tom krugu najbolja bi bila Armenija (s tri pobjede: dvije protiv Walesa i jednom protiv Hrvatske).

Ako bi Wales, uzdrman zbog poraza tri dana ranije u Armeniji, odigrao neriješeno ili izgubio kod kuće od Turske, tada bi Armencima trebao trijumf od dva razlike u Zagrebu za odlazak na Europsko prvenstvo.

Puno je toga u nogometu na prvu suludo pa se u konačnici i ostvarilo. Ne tvrdimo da će tako biti i u ovom slučaju, ali sigurni smo da se čak i među najzagriženijim armenskim navijačima malo tko nadao da će uoči posljednja dva kola biti u situaciji da sami odlučuju o sebi.

Zlatko Dalić Glavobolja za Dalića se nastavlja, ozlijeđen još jedan član udarnih 11 Hrvatske divider

Hoće li se Hrvatska kvalificirati na Euro?

Ukupno glasova:

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider