Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Samo za Dnevnik Nove tv

Šef sigurnosti HNS-a: ''Zazivali smo engleski model, ovo je taj model. Kažnjavaju se oni koji čine prekršaje''

Jurica Jurjević osvrnuo se na posljednju kaznu UEFA-e u svom gostovanju u Dnevniku Nove TV.

Hrvatska nogometna reprezentacija igrati će posljednju utakmicu kvalifikacija za Euro 2024. godine pred djelomično praznim tribinama 21. studenog na Makimiru. Razlog je poznat, diskriminacija i povici na Opus Areni u Osijeku.

Postojala je bojazan od potpuno praznog Maksimira, ali UEFA je uvažila brzu akciju HNS-a i pravosudnih organa Republike Hrvatske i ublažila kaznu.

Prvi čovjek HNS-a za sigurnost, Jurica Jurjević, gostovao je u Dnevniku Nove TV.

''Tražiti ćemo očitovanje UEFA-e, postoji mogućnost da je ovo posljednja utakmica do sljedeće jeseni koju ćemo igrati na hrvatskom tlu. Nadam se da ćemo se plasirati na Euro, postoji izvjesna mogućnost da će se određeni dio reprezentativaca oprostiti nakon Eura, bila bi šteta da se uskrati prilika svima nama gledati reprezentativce uživo'', započeo je Jurjević pa dodao:

Stipe Miočić Stipe Miočić objavom začepio usta svim kritičarima divider

''Isključiva zasluga ovome ide policiji i pravosuđu, i u Rijeci i u Osijeku, to je jedini ispravan put za rješavanje ovakvih ponašanja. Očekujemo nekih 18 tisuća dostupnih mjesta na Maksimiru, postoji mogućnost da napunimo tribinu djecom. Visok je datum, biti će hladno, pa ćemo sve uzeti u obzir'', rekao je šef sigurnosti HNS-a o kapacitetu stadiona.

Nakon slučaja u Osijeku, upaljeni su svi alarmi, hoće li biti još strože kontrole na Maksimiru?

''Imali smo mi upaljene kontrole i na prošlim utakmicama. Radi se o verbalnom deliktu, nama nije cilj od utakmica reprezentacije raditi festival sigurnosti. Neka bude fokus isključivo na nogometu.''

''Ovo je taj engleski model, pojedinci odgovaraju za prekršaje''

Što ako se opet ponovi, zatvaranje stadiona slijedi 100 posto?

''Pa kažem, mi smo još pod uvjetnom kaznom. Moramo kao cijelo društvo shvatiti da takvim stvarima nije mjesto na stadionu'', poslao je poruku.

Hoće li sve što se dogodilo na neki način odgojno djelovati na huligane?

Gorica - Radnik Gorica u četvrfinalu Kupa: Hrabri Radnik nestao u 15 minuta drugog poluvremena divider

''Siguran sam da hoće. Mi nemamo drugog načina nego nastaviti ovim putem. Često se zagovarao engleski model, ovo je upravo engleski model. Onaj tko napravi prekršaj, on je kažnjen, sankcioniran i udaljen sa stadiona. Samo tim putem mogu takve stvari nestati sa stadiona, ali i iz hrvatskog društva'', zaključio je Jurjević.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider