Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Fešta u Oriovcu

Kraljevi Kupa: Igrali su sa svim prvoligašima izuzev s Varaždinom

U Oriovcu bila je prava nogometna fešta za dolazak Dinama, nažalost Modri nisu častili Oriolik.

Galerija Nogometna fešta u Oriovcu - 4 Nogometna fešta u Oriovcu - 2 Nogometna fešta u Oriovcu - 3 +1 Nogometna fešta u Oriovcu - 1

Vožnjom kroz maleni Oriovac, danas nećemo sresti ljude na ulici. Ali vrlo brzo doznajemo – zašto je to tako.

"Tko igra danas to? - Dinamo! Oriolik i Dinamo!"

Jer ovdje su svi zaluđeni nogometom, i svi su na stadionu jer u osmini finala Hrvatskog kupa, gostuje Dinamo. Kako tamo obožavaju Dinamo, prvo je trebalo ustanoviti, za koga će danas navijati.

"Za koga se danas navija? Prvo poluvrijeme Oriolik, drugo poluvrijeme Dinamo, haha. Nisu došli samo ljudi iz vašeg mjesta, stadion je krcat? Ovako krcat nije bio nikada", kaže Josip Kuzmić.

Tu su i Bad Blue Boysi, ali i nebeska bojna. Petorica igrača Oriolika, koji su bili veliki navijači Dinama, i koji su nažalost prerano preminuli.

"To je veza neraskidiva koja traje... (GALAMA) Jeli to penal? Ovo je bila kritična situacija, vidjet ćemo ponovljeni snimak. VAR soba postoji. Bez obzira što je bratska utakmica, naelektrizirano je? Pa je. Natjecateljski duh je prisutan", kaže Mario Klobučar iz NK Oriolika.

Utakmica se ipak zahuktala. U sportskom duhu, ali nogometne emocije su itekako prisutne i uz ogradu i na punoj tribini.

"VAR sobe nema, jel tako, ništa se ne može provjerit, sve ostaje onako kako je. Mi smo vidjeli da je penal bio, sudac nije. Pokradeni ste, to mi hoćete reći? Pa kad ste rekli već, mislimo da je tako", kaže Mirko Margetić.

Iako četvrtoligaš, Oriolik je u kupu pobjeđivao prvoligaše. Znali su doći do četvrtfinala.

"Već nas zovu kraljevi kupa. Igrali smo sa svim prvoligašima osim sa Varaždinom", kaže Dominik Milinković iz NK Oriolika.

"Ako se prođe danas Dinamo, koga želimo u četvrtfinalu? Hajduk ili Rijeku", kaže Josip Kuzmić.

Ovoga puta, svoj put u Kupu završili su u osmini finala. Dinamo je ipak bio prejak. Uzbuđenje na tribini, zamijenila je priča o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

"Velimir Zajec, Snješko Cerin i ta ekipa. To je bilo nekako bila drugačija slika na terenu, Ovo je mladost. Je, to je mladost koja obećava. Ali se bojim za koliko godina će biti konkurentni. ...Ma čekajte ovako, nije problem u Oriovcu izgubiti. ALi šta ćemo mi u Europi“, pita se Mirko Margetić.

Proslava nogometa u svakom smislu te riječi. Jer u Oriovcu, nisu odviše tužni. Na kraju, pobijedio je, njihov klub.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider