Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Sporna odluka

Joe Šimunić o crvenom kartonu za Livakovića: "To je smiješno. Kad smo igrali protiv Argentine..."

Crveni karton za Dominika Livakovića na utakmici protiv Poljske je mnoge ostavio u čudu.

Dominik Livaković (Foto: Afp)

Legendarni hrvatski nogometaš Josip Šimunić komentirao je izravan crveni karton za Dominika Livakovića na utakmici Poljske i Hrvatske (3:3) koji je podigao dosta prašine.

Hrvatska jedinica je dugo tražila objašnjenje od suca Alejandra Hernandeza, no ni on ni suci u VAR sobi nisu promijenili odluku na čuđenje i zaprepaštenje svih u hrvatskim redovima.

Usporema snimka jasno pokazuje da Livi prvi stiže do lopte i ispucava ju, a tek onda u povratke iste te noge nezgodno kači Roberta Lewandowskog. Većina tvrdi da ovo nema veze s isključenjem, bivši sudac Darko Cvitković smatra kako je sudac prestrogo izvukao crveni karton, a sličnom razmišlja i Joe Šimunić:

"Mislim da je VAR morao riješiti situaciju. Po meni, to je smiješno jer nije bio crveni. Ako imaš VAR, pogledaj ga u slučaju da nisi siguran. Kada smo igrali polufinale Svjetskog prvenstva protiv Argentine, jedanaesterac koji je bio sviran protiv nas uopće nije postojao. Umjesto da je golman zaštićen, na kraju ispada da je napadač dobio zaštitu. To se ne smije svirati na taj način", kazao je Šimunić za Sportklub.

Dominik Livaković i Robert Lewandowski Je li Livaković zaslužio isključenje? Evo što kažu hrvatski sudački eksperti, a što FIFA sprema divider

Kylian Mbappe Mbappe zaprepašten optužbama za silovanje djevojke: "Kylian nema pojma..." divider

Lovro Majer Novi udarac za Dalića: Za ključne dvoboje Lige nacija upitan važan veznjak! divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
VOX POPULI o jednoj od najkontroverznijih sudačkih odluka u povijesti Vatrenih... ⚽✅✌

📸: Damir Krajač/CROPIX
Uoči utakmice Hrvatske i Poljske, naš
@susjedbobo i @stipeantonijevic nastavljaju sa svojim kreativnim predstavljanjem zemalja protiv kojih igraju Vatreni. ⚽

Tako ćete moći naučiti nešto o povijesnim ličnostima koje je dala Poljska, saznati zašto su Poljacima Speedway i Strongman draži od nogometa, te vidjeti kojoj životinji mogu zahvaliti za omiljeno nacionalno piće. 🇵🇱
Hrvatska reprezentacija bila je na pragu prolaska u četvrtfinale u Ligi nacija u Varšavi, no Poljaci su uspjeli stići prednost Vatrenih i nadoknaditi dva gola razlike.

Naši nogometaši nisu iskoristili ovu priliku, ali i dalje imaju sve u svojim rukama za najmanje drugo mjesto u grupi 1, koje vodi u četvrtfinale. 💪🔥🇭🇷

Više na portalu @golhr.

📸: AFP
"Nema mjesta nezadovoljstvu i panici." 💪🔥

📸: Damir Krajac/CROPIX