Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Sjajna atmosfera u ekipi

Ivica Olić za Dnevnik Nove TV o izazovima koji stoje pred Vatrenima: "Termin je idealan, idemo po šest bodova"

Marko Šepat prije današnjeg treninga Vatrenih, razgovarao je i s članom stručnog stožera Ivicom Olićem. Evo što je za naš Dnevnik rekao Olić o raspoloženju u reprezentaciji, transferima Vatrenih i Luki Modriću.

Pomoćnik izbornika Zlatka Dalića i bivši reprezentativac Ivica Olić za Dnevnik Nove TV je najavio utakmicu s Latvijom i onu s Armenijom.

Prvo okupljanje nakon dva i pol mjeseca, jako važan ciklus koji, barem na papiru, nosi dva najslabija protivnika, ali i Latvija i Armenija nose i donose svoje zamke.

"Definitivno, ovo su dvije utakmice koje moraš dobiti u grupi i tako pristupamo našim treninzima i tako pripremamo ekipu, za puni plijen. Ovaj termin je u idealnom trenutku jer igrači su u svojim klubovima prošli pripreme i odigrali neke utakmice tako da nemamo se pravo vaditi na umor. Svi igrači su nam spremni, svi su u treningu što je najvažnije. Naravno, koncentraciju pravimo prvo za utakmicu protiv Latvije, nadamo se da će biti dobra atmosfera ovdje u Rijeci, a onda ćemo se pripremati za utakmicu."

Ovo ljeto su desetorica Vatrenih napravila transfere. Kako Olić gleda na to?

"Mene to ne čudi, ti igrači su to definitivno zaslužili i samo su dokaz ovoga našeg rezultata kojeg posljednjih godina stvaramo i radimo. Svaki igrač koji je došao i izborio se za udarnih 11 imao je i ima super kvalitetu, mene to ne čudi, samo neka ostanu zdravi i imamo sjajnu budućnost, sjajne igrače. Kad vidim kako rade... Prvi trening neki dan, odmah idu 100 na sat i to je ono, taj model koji mi imamo zadnjih par godina, tu radnu atmosferu. Svaki put nas iznova iznenade svojim pristupom na treningu i na kraju utakmice."

Luka Modrić nastavlja s reprezentacijom do Europskog prvenstva koje će se igrati u Njemačkoj iduće godine.

"Također jedan od onih koji na treningu svaku igru želi pobijediti, išao je i jučer na treningu do kraja, dok njegova ekipa nije pobijedila. Kad je on na terenu, to je jedna dimenzija više ove ekipe. Drago mi je da je tu, kao da je od prvog dana među nama ovdje."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider