Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Atraktivan suparnik

Kustić u Dnevniku Nove TV otklonio sve dileme: "Hrvatska će uskoro zaigrati u Osijeku"

Reporter Dnevnika Nove TV Marko Šepat razgovarao je s prvim čovjekom hrvatskog nogometa.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić u Dnevniku Nove TV najavio je skorašnje utakmice Vatrenih i osvrnuo se na aktualnosti vezane uz reprezentaciju.

Jako važno rujansko okupljanje, dvije pobjede protiv Latvije i Armenije značile bi veliki korak prema Euro.

"Sigurno da da, puno bi to značilo. Sama utakmica protiv Latvije u petak, bitno je otvoriti pobjedom ovaj mini-ciklus. Ja vjerujem u naše igrače, vidimo da dobro treniraju, svi su zdravi i vjerujemo u pozitivan rezultat."

"Transferi su potvrda kvalitetnog rada u klubovima"

Mnogi od njih sigurno su silno motivirani, s obzirom da su tijekom ljetnog prijelaznog roka promijenili klubove, radili su sjajne transfere ovog ljeta. Kako gledate na to?

"To pokazuje kvalitetan dobar rad i u klubovima i od ljudi koji rade u klubovima. Ono što je jako bitno uz te velike transfere je da svi oni imaju važnu ulogu u tim novim klubovima. Gvardiol, Kovačić, Sosa, Ivanušec, Šutalo - uistinu odlični transferi i to nas jako veseli. Vidimo da su veseli, opušteni i to nas jako veseli uoči petka."

Kustić je prokomentirao i humanitarnu aukciju u organizaciji zaklade Vatreno srce.

"Zaklada Vatreno srce niz godina to radi, prikupili smo preko dva milijuna kuna. Obećali smo još u Splitu protiv Francuske da ćemo to napraviti za Osijek i evo već par mjeseci traju razgovori. Radi se namjenski da bi se napravila aukcija dresova od igrača i sva prikupljena sredstva bi išla za kupnju ultrazvučnog aparata klinike na Pedijatriji KBC-a Osijek."

"Hrvatska je igrala i igrat će u Osijeku"

Kad spominjemo Osijek, iza nas je buran okršaj Osijek - Dinamo nakon kojeg su neki osječki navijači počeli zazivati da se reprezentaciji otkaže domaćinstvo utakmice s Turskom koja se igra 12. listopada.

Nema potrebe to komentirati, reći ću samo jednu stvar. Hrvatska je iznad svih nas, iznad svega je hrvatska nogometna reprezentacija, ali ću napomenuti da su i Osijek i Slavonija puno propatili i da su uvijek bili uz hrvatsku reprezentaciju. Mi se tamo uvijek osjećamo odlično, uvijek su bili uz nas i kad smo imali dobre i manje dobre rezultate. Mogu reći da smo igrali i igrat ćemo i dalje u Osijeku i veselim se utakmici s Turskom."

Znači neupitno je da će Hrvatska i Turska igrati tamo?

"Nije to nijednog trenutka došlo u pitanje. Hvala svima na velikoj podršci, ali idemo prvo riješiti ovaj rujanski ciklus", zaključio je Kustić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider