Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
nadamo se!

Ivanušec progovorio o svojoj ulozi u reprezentaciji: ''Očekujem puno više od sebe, bit ću još bolji''

Luka Ivanušec spreman je preuzeti još veću ulogu na nadolazećem Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Luka Ivanušec (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

Hrvatski nogometni reprezentativac Luka Ivanušec došao je na pripreme za Europsko prvenstvo u Njemačkoj kao osvajač nizozemskog Kupa s Feyenoordom i nizozemski doprvak, što je momčadi iz Rotterdama donijelo i nastup u sljedećoj sezoni Lige prvaka.

Dobrom raspoloženju 25-godišnjeg ofenzivnog veznog igrača doprinijeli su dobri nastupi u završnici njegove prve inozemne sezone.

"Bilo je nešto više minuta na njezinom kraju pa je samim time i moja statistika bolja. Zadovoljan sam u kojem sam stanju došao na pripreme, sad moram održavati tu formu", rekao je bivši igrač zagrebačkog Dinama na konferenciji za medije u Rijeci.

Trener Sesveta Mario Rac Upoznajte jednog od najperspektivnijih hrvatskih trenera: Tek mu je 37, a pred njim je velika karijera divider

Ivanušecu je Europsko prvenstvo održano prije tri godine bilo prvo veliko natjecanje u "vatrenom" dresu. U igru je ušao u tri utakmice. Protiv Češke (1:1) je odigrao 45 minuta, protiv Škotske (3:1) je bio u igri 15 minuta, a u osmini finala protiv Španjolske (3:5 u produžetku) samo sedam minuta. U Njemačkoj se nada važnijoj ulozi.

"Zreliji sam, odgovorniji i mislim da sam postao igrač koji će imati puno veću odgovornost. Sigurno veću nego kad sam bio mlad igrač. I sam od sebe očekujem puno više, nadam se da ću to i ostvariti, biti još bolji".

Španjolska, reprezentacija protiv koje je Hrvatska završila na nastup na prošlom Euru, bit će prvi suparnik izabranika Zlatka Dalića u Njemačkoj, 15. lipnja na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

"Odlučivat će nijanse, bili smo jako dobri u Ligi nacija, moramo ponoviti i ovaj put takvu utakmicu, ali uz bolji rezultat. Tamo smo igrali jako dobru utakmicu. Samo, nadam se da ćemo ovaj put mi pobijediti."

Luka Modrić Hrvatska pred punim tribinama u Rijeci: Rujevica rasprodana za utakmicu sa Sj. Makedonijom divider

Osim sa Španjolskom, Hrvatska će se za plasman u nokaut fazu natjecanja boriti još s reprezentacijama Italije i Albanije. Potonju svi smatraju 'autsajderom' pa će 19. lipnja u Hamburgu hrvatski nogometaši biti pod imperativom pobjede.

"To neće biti nimalo laka utakmica, kvalitetni su i agresivni. Ma neće ni nama fokus biti samo na Albaniji, sve je jako bitno, nećemo nikoga podcijeniti", poručio je Ivanušec.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider