Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
IZBORNIK I PERIŠIĆ PRED MEDIJIMA

Dalić najavio dvoboj s Furijom: ''Idemo po zlato za Luku, 25 tisuća ljudi u Rotterdamu pokazuje koliko vrijedimo''

Zlatko Dalić i Ivan Perišić pred veliku utakmicu Vatrenih.

Ostalo je nešto više od 24 sata do velikg finala između Hrvatske i Španjolske.

Dvoboj u Ligi nacija koji je poprimio veliko zanimanje javnosti, a u Rotterdamu su ga najavili Zlatko Dalić i Ivan Perišić.

Naš vezni red može protiv bilo koga

Utakmicu je prvi najavio Perišić.

"Bit će to sigurno teška utakmica, imaju sjajne vezne igrače koji igraju u najboljim klubovima na svijetu. Ali, pogledajte naš vezni red, igrače u prvih 11, ali i one na klupi koji samo čekaju ući, nemamo straha. Uvjeren sam da ćemo odigrati jednu pravu utakmicu i da će biti dobro finale", rekao je Perišić, na što se nadovezao Dalić:

Luka Modrić Navijači sutra pripremaju iznenađenje Modriću u desetoj minuti, čeka nas spektakl! divider

''To je bio naš uobičajen trening dan nakon utakmice, tako smo podijelili igrače. Svi su zdravi, svi su spremni. Na sve računamo, igrači su spremi za veliko finale, ne sumnjam da ćemo biti pravi, finale će biti velika utakmica, dati ćemo svoj maksimum, nadam se da će to biti dosta za prvo mjesto. Nadam se da ćemo uživati u dobrom nogometu, to je naš cilj''

Iduće pitanje bilo je vezano uz to kako je u trenutnom španjolskom veznog redu tek Rodri prava zvijezda. 

Pokušati utakmicu riješiti u 90 minuta

"Hrvatskoj javnosti možda su nepoznati, ali nama igračima su poznati, mi smo gdje igraju i koga ćemo susresti. Bit ćemo spremni, imali smo analizu danas, imat ćemo još večeras i spremiti se na najbolji mogući način", rekao je Perišić, dodavši nešto o eventualnim kaznenim udarcima:

''Nadam se da ćemo riješiti u 90 minuta. Kako mi, tako se nadaju i Španjolci. Kao što je izbornik rekao, navikli smo igrati produžetke, moćni smo u dodatnih 30 minuta. Vježbamo penale, zadnja četiri puta smo izašli kao pobjednici'', rekao je Ivan.

gol expired U finalu pravdu dijeli sudac koji nikada nije sudio Vatrenima: Jedan dolazi iz Slovenije divider

Sve reprezentacije došle su na ovu završnicu u najjačem sastavu, što je svakako znak da su svi Ligu nacija shvatili ozbiljno.

''Sigurno da je velik značaj ovog natjecanja. Znate kakav je bio moj stav o Ligi nacija. Treća je sezona, sve se profiliralo, ima značaj, ima rezultatsku vrijednost. Evo, došli smo do finala, bili smo među četiri, sad u finalu, ne podcjenjujemo, velika utakmica za nas. Sve reprezentacije su došle s najboljima to prikazuje da se radi o velikom natjecanju'', rekao je Dalić, koji je ranije bio protivnik ovog natjecanja.

Hoće li iskustvo prelomiti?

Španjolska se dosta mijenjala, napavili su smjenu generacija, dok je Hrvatska ostala većinom u istom sastavu kao u Katru.

"Mislim da je kostur ekipe već dugo tu, skoro 10 godina. Španjolci imaju dosta mladih i novih igrača, ali igraju u velim klubovima. Imamo više iskustva od njih, osvojili smo srebro, broncu, ali idemo sutra po ono što nam fali. Imamo malu prednost što se tiče iskustva, ali protiv Španjolske nitko nije favorit", nadovezao se Perišić.

Došlo je pitanje i o tome kakvu se utakmicu može očekivati gledajući da će se susresti dvije vrlo atraktivne i napadački orjentirane momčadi.

De La Fuente Španjolski izbornik najavio Vatrene i otkrio što su Španjolci vježbali na treningu divider

"Igramo super po meni, igramo moderni nogomet što se meni i svima nama sviđa, napredujemo iz godine u godinu. Španjolci uvijek imaju upečatljiv stil, s mladim igračima će igrati kao već dugo. Očekujem 2/3 naših navijača na tribinama, guraju nas iz minute u minutu i nadam se da će biti pozitivna atmosfera'', nada se Perišić.

"Hrvatska je nogometna velesila"

"Mi smo imali sjajno Svjetsko prvenstvo u Katru i bili smo jedna reprezentacija koja je igrala jako dobro, igrala na rezultat. Kroz ovih šest mjeseci smo se malo izmiksali, ali ostali su gotovo svi igrači. No,  ostali smo bez Joška Gvardiola koji nam nedostaje u obrambenom dijelu.

Hrvatska reprezentaicja ovih zadnjih godina ima kontinutitet i postala je nogometna veselila. Reprezentacija je sjajna, igrači su sjajni po Europi i hrvatskoj ligi. Za razliku od 2018., imamo dosta igrača iz hrvatskelige, što govori o napretku hrvatskog nogometa", nadovezao se izbornik.

Postoji li onda ovdje, po mišljenju izbornika, favorit?

"Šanse su 50-50, ovo je skroz nova utakmica, nešto novo i nešto veće, drugačija utakmica. I mi i oni ćemo se postavitii drugačije nego u polufinalu. Ne možemo govoriti o favoritima niti nama želim staviti taj teret. Sutra ću igračima još jednom ponoviti neka uživaju u nogometu i kroz to naprave rezultat."

Neuništivi Luka

Naravno, uslijedilo je pitanje o Luki Modriću i njegovim sjajnim predstavama u 38. godini života.

''Luka svaki trening radi maksimalno, kao i ostali stariji igrači, kao i Vida i Brozović i Perišić. Oni su nositelji reprezentacije. Luka pristupa ozbiljno i to mu se vraća. Nekoliko njih nosi nas kroz cijelu priču, bila bi kruna svih njih da uzmemo to zlato. To moramo učiniti i za Luku i Ivana i mene.''

Perišić je igrao ovaj put na beku, doke je Ivanušec bio na krilu, kako se snašao?

''Prošao sam kroz 12 godina sve pozicije, još mi samo stoper fali, to ćemo kroz koju godinu kad nestane brzine'', zaključio je nasmijani Perišić.

Tko će slaviti u finalu Lige nacija?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider