Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
ZVIJEZDE CITYJA

VIDEO Junak finala Lige prvaka za Dnevnik Nove TV otvoreno o Vatrenima: "On je poseban igrač"

Rodri i Laporte za Dnevnik Nove TV najavili Hrvatsku.

Hrvatska će u velikom finalu opet igrati protiv jednog od svjetskih divova: trostrukog prvaka Europe i bivšeg svjetskog prvaka, Španjolske. Samo za Dnevnik Nove TV govore njihove zvijezde, igrači Manchester Cityja: Rodri i Laporte.

Kasnim golom jokera Joselua, Španjolska se preko Italije plasirala u finale Lige nacija. Nije to bila ni približno sjajna utakmica poput naše s Nizozemcima, ali jest iznimno teška.

''Velika borba između velike dvije momčadi. Uvijek je tako s Italijom, znate, Italija i Španjolska imaju veliko rivalstvo već godinama. Oni su se puno borili, jako su agresivni i pravi natjecatelji, ali pokazali smo od prve minute onim presingom i golom da ih želimo pritiskati do kraja. Mislim da smo odigrali kompletnu utakmicu'', rekao je Rodri reporteru Dnevnika Nove TV Marku Šepatu.

Pogotovo kompletnu utakmicu odigrao je Rodri – bio je prvo ime susreta. Baš kao i Luka Modrić, večer ranije. Rodrija to, kao ni pobjeda Hrvatske, nije iznenadilo.

''On je poseban igrač, naravno. Pokazuje to konstantno i ne mora više ništa potvrđivati. Impresivno je ono što radi, ali Hrvatska nije samo Modrić. Imate jako puno dobrih igrača i moramo se fokusirati na sve njih. Ništa me nije iznenadilo. Hrvatska ima finala i polufinala na Svjetskim prvenstvima, uvijek su tu. Imaju snažnu momčad i igraju jako dobro. To je realnost.“

Tko će slaviti u finalu Lige nacija?

Ukupno glasova:

Njegov suigrač iz reprezentacije i Manchester Cityja, Aymeric Laporte, posebno ističe našu veznu liniju. Osjeti se da nas Španjolci itekako respektiraju.

''Mislim da je najjači vezni dio. Redom top igrači, prikazuju toliko dobrog nogometa, žele loptu, igraju nogomet. Moramo paziti na sve.“

Koji dio hrvatske momčadi smatrate najjačim?

''Svaki dio, narasli su jako puno u svim aspektima. Defenzivno, u veznom naravno uvijek imate sjajne igrače, a i naprijed igrači koje uvijek mogu zabiti. Hrvatska ima puno snažnog oružja, ali i mi imamo. Sada ćemo ih analizirati tri dana i vidjeti kako ih možemo kazniti.“

Španjolci su u Ligi nacija prije dvije godine doživjeli poraz u finalu od Francuza. Nadaju se da će sretniji biti protiv Hrvatske, za svoj prvi trofej još od Eura 2010. godine.

''Jaka momčad, radit ćemo na pripremi, imamo nekoliko dana. Jako smo sretni što smo u ovom natjecanju i kao što sam rekao želimo tu pobjedu, jer posljednjih godina radimo sjajne stvari, ali još nismo pobjednici.“

No sjajne stvari već godinama rade i Vatreni – i zaslužili su da zlato u Ligi nacija bude kruna svega.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider