Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Sjajna atmosfera

Hrvati preplavili ulice Rotterdama: Pjevali, palili baklje i iznenadili Nizozemce

Hrvatska i Nizozemska u prijenosu na Novoj TV i gol.hr-u igrali su polufinalu Lige nacija.

Galerija Hrvatski navijači u Rotterdamu Hrvatski navijači u Rotterdamu Hrvatski navijači u Rotterdamu +20 Hrvatski navijači u Rotterdamu

Stigao je dan polufinala Lige nacija u Rotterdamu u kojem Hrvatska i Nizozemska igraju za plasman u nedjeljno finale na kultnom stadionu De Kuip.

Na ulicama Rotterdama okupilo se desetak tisuća hrvatskih navijača, koji su napravili sjajnu atmosferu.

Atmosferu iz Rotterdama pratimo do same utakmice:

18:30 Hrvati su stigli ispred stadiona, uskoro bi trebali krenuti puniti hrvatske sektore.

Hrvatski navijači u Rotterdamu Hrvatski navijači u Rotterdamu (Foto: Marko Lukunić/Pixsell)

18:20 Hrvatski navijači su preplavili ulice Rotterdama, sve prolazi u najboljem redu, a kakva atmosfera vlada među našim i domaćim navijačima najbolje otkriva objava nizozemske nogometne reprezentacije na Twitteru. Hrvati i Nizozemci u zagrljaju, sa širokim osmijehom na licu, iščekuju utakmicu. Bravo!

18:10 Naš Ivica Medo javio se iz centra Rotterdama, atmosfera je sjajna, navijači su pristigli iz svih dijelova Europe kako bi pružili podršku Vatrenima.

17:55 Hrvatski borac Antonio Plazibat oduševio je navijače prekrasnom gestom, Unajmio je avion koji je preletio centrom Rotterdama s porukom: ''Ajmo, Vatreni! Antonio Plazibat'', pisalo je na dugačkoj zastavi.

17:40 Reporter Marko Šepat za Dnevnik Nove TV javio se iz centra Rotterdama, velika većina navijača se ponašala lijepo, uljudno, ali bilo je i pojedinaca koji su ga ometali prilikom javljanja.

Zbog određenog skandiranja, reporter Dnevnika Nove TV se ogradio i ispričao gledateljima.

17:30 Na veliku utakmicu stigli su i pripadnici Torcide iz Splita.

17:00 Jedna Nizozemka je izazvala pravo oduševljenje među hrvatskim navijačima. S prozora im je bacala im sladolede i polijevala ih vodom. 

16:35 Osim Tina Srbića, u Rotterdam su stigli Kruno Simon i Luka Žorić koji često idu na gostovanja reprezentacije.

16:15 Sjajna je atmosfera u centru Rotterdama, naši su navijači impresionirali domaćine: 

"Hrvati pregazili Rotterdam. Rijetko sam kad doživio ovako nešto".

15:30 Nije to poremetilo atmosferu među navijačima.

14:40 Manji problemi dogodili su se kada je oštećena fasada na staroj gradskoj vijećnici. Hrvatski navijači su napucavali loptu u zrak, što je poznata zanimacija uoči utakmica reprezentacije, pa je nastradala vijećnica.

14:00 Hrvatski navijači "okupirali" su središte grada, a kao jednu od baza izabrali su kafiće pored gradske vijećnice Stadhuis. Kafići su odmah ukrašeni hrvatskim zastavama i brojnim transparentima, uz nezaobilazne hrvatske hitove.

"Većina od nas nije bila u Katru, ali u Rotterdam je "kockast". Reprezentacija će imati atmosferu kao da igra kod kuće," kazala nam je skupina Slavonaca.

Hrvatski navijači na ulicama Rotterdama

13:40 U samom Rotterdamu cijene smještaja su otišle u nebo, pa su se brojni hrvatski navijači smjestili u okolnim gradovima kao što su Hag, Delft, Dordrecht i tek na dan utakmice stigli u Rotterdam.. Neki su za bazu izabrali i 70 kilometara udaljeni Amsterdam. Dio ih je stigao i iz brojnih njemačkih gradova.

Nizozemce je iznenadio toliki interes hrvatskih navijača, nisu očekivali "invaziju na Rotterdam". Kako je utakmica na radni dan, većina njihovih navijača okupit će se tek pred susret na stadionu.

Hrvatski navijači u Rotterdamu Hrvatski navijači u Rotterdamu (Foto: Marko Lukunić/Pixsell)

Na stadionu će biti najmanje 15 tisuća Hrvata

13:30 Ulice i brojne kafiće već su okupirale tisuće hrvatskih navijača. Očekuje se oko 15 tisuća Hrvata na stadionu.

Hrvatska reprezentacija je imala pravo na 13.000 ulaznica, HNS je potom osigurao dodatni kontingent ulaznica za polufinale, a sasvim sigurno ima i naših navijača koji su se za ulaznice snašli i na druge načine.

13:00 Novinar gol.hr-a Ivica Medo javlja kako se sprema posebna koreografija na večerašnjoj utakmici te da je UEFA već dala dozvolu, kao i nizozemska policija.

12:15 HNS je pozvao sve navijače u fan-zonu kod stadiona De Kuip.

12:00 Veselo je još sinoć bilo po gradu. Pojedine kafiće okupirali su hrvatski navijači.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider