Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
ivica medo iz rotterdama

Hrvatski navijači iz Njemačke priredili posebno iznenađenje: Stigla dozvola UEFA-e i nizozemske policije

Hrvatska će večeras na De Kuipu imati veliku podršku. U centru Rotterdama sinoć je bilo jako veselo.

Hrvatski navijači (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Sinoć je bilo jako veselo u centru Rotterdama. Hrvatski navijači okupili su se u lokalima preko puta gradske vijećnice. U jednom od barova do sitnih sati treštale su hrvatske navijačke pjesme.

U lokalu su bili uglavnom Hrvati sakupljeni sa svih strana Lijepe Naše i Europe. Bilo je i Nizozemaca, pjevalo se i pilo bez ijednog incidenta. Zabava do zore.

Na šanku smo proveli neko vrijeme s poznatim hrvatskim navijačima iz Njemačke.

Radi se o ekipi koja je organizirala šivanje i nosila golemu hrvatsku zastavu u Katru te napravila šou u Dohi prošetavši se centrom u arapskim haljama s hrvatskim motivima.

Posebna koreografija dobila dozvolu UEFA-e

Ovaj put pripremili su posebnu koreografiju na tribinama De Kuipa. Jedan od vođa skupine otkrio mi je da su dobili odobrenje od UEFA i nizozemske policije da razviju golemi hrvatski dres preko sektora u kojem će biti hrvatski navijači. Vatreni će imati veliku podršku. Očekuje se petnaestak tisuća Hrvata na tribinama legendarnog stadiona.

Kao što rekoh, zasad nema nikakvih incidenata, atmosfera u gradu sinoć i jutros bila je izrazito pozitivna. Samo zabava i pozitiva. Nadamo se da će tako i ostati. Rotterdam je poznat po žestokoj navijačkoj sceni, navijači Feyenoorda poznati su širom Europe. Prije nekoliko godina Rim ih je najbolje zapamtio.

Šetajući se sinoć po centru grada, zamijetili smo na terasama pojedinih barova poveće skupine kratko ošišanih mladića u tamnim majicama. Predugo smo u nogometu da ne bismo shvatili kako stvari stoje i što čekaju

Stoga ne bi bilo uputno praviti bilo kakve probleme jer je lako pretpostaviti kakva bi bila reakcija. Upozorenje je najbolja prevencija. Nadajmo se da će invazija Hrvata na Rotterdam proći u najboljem redu. Nema razloga da tako ne bude tko god večeras slavio. Dosad je sve bilo za čistu peticu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider