Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Za Dnevnik Nove TV

VIDEO HNS strepi od kazne: "To je sabotaža. Otišli smo korak dalje i kontaktirali Dinamo i Hajduk"

HNS strepi od nove kazne zbog ustaške zastave na utakmici Hrvatske i Latvije na Rujevici.

Udruga FARE je prijavila ustašku zastavu razvijenu među hrvatskim navijačima na utakmici Hrvatske i Latvije (5:0) na Rujevici u kvalifikacijama za Euro 2024, zbog čega Vatrenima prijeti teška kazna:

"Pošto FARE uvijek ima svoje delegate, mi svi ne znamo tko dolazi na utakmice. To može biti bilo tko, možda ja te ljude stvarno ne znam", rekao je Zoran Stevanović u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Dvije osobe koje su istaknule neprimjerenu zastavu, odmah su odvedene u policiju, a kako su nam potvrdili iz policijske uprave Primorsko-goranske ubrzo je privedena i treća osoba.

Luka Modrić sa Zlatnom loptom VIDEO Engleska legenda tvrdi: Modrić nije trebao osvojiti Zlatnu loptu divider

Odvedeni su na Općinski sud u Rijeci, a protiv njih je podnesena prijava. Previđena kazna je novčana, od 260 do 1990 eura ili mjesec dana zatvora.

Kako je HNS pod uvjetnom kaznom zbog ponašanja navijača na završnom turniru Lige nacije, nova kazna bi mogla biti jedna domaća utakmica pred praznima tribinama. To bi mogla biti iduća domaća utakmice Hrvatske protiv Turske na Opus Areni u Osijeku. HNS bi kaznu trebao saznati do kraja mjeseca.

Savez strepi od žestoke kazne

Reporter Milan Stjelja za Dnevnik Nove TV razgovarao je s Juricom Jurjevićem, prvim čovjekom HNS-a za sigurnost.

"Vjerujem da ćemo do kraja mjeseca imati očitovanje UEFA-e, a izgledu nisu baš dobri. Vrlo su mali izgledi da se utakmica odigra pred navijačima, ali mi ćemo kao Savez poduzeti sve korake da bi UEFA-i objasnili što smo sve poduzeli u pripremi ove utakmice", rekao je Jurjević pa objasnio kako je unesena sporna zastava na tribinu:

Luka Modrić VIDEO Dječak utrčao na teren i zagrlio Modrića: Nije se htio odvojiti od kapetana Vatrenih divider

"Radi se o zastavi koja ima znak, koji je veličine od 10 do 15 centimetara. Bilo je jako teško uočiti taj znak, a kriminalističko istraživanje još uvijek traje".

Delegat je podnio izvješće UEFA-i u kojem stoji da nije zabilježio niti jedan incident.

Privedene tri osobe

Nova TV ima saznanje da se radi o trojici koji dosad nikad nisu kupili ulaznicu za utakmice hrvatske nogometne reprezentacije:

"Tako je, otišli smo korak dalje pa smo kontaktirali Dinamo i Hajduk. Te osobe nikad ranije nisu kupile ulaznicu ni za utakmice Dinama, ni Hajduk, a ni reprezentacije. Ne radi se o pripadnicima navijačkih skupina", potvrdio je Jurjević pa dodao:

"Svakako to možemo nazvati sabotažom, je li to namjerno ili nenamjerno, pokazat će istraga".

Savez ima zamjerke na rad udruge

HNS će poduzeti sve pravne korake za nadoknadu štetu protiv trojca koji je unio spornu zastavu na tribinu i doživotno će im zabraniti ulazak na stadion kada bude igrala hrvatska nogometna reprezentacija.

Za kraj, bilo je govora o prijavi, za koju Stevanović tvrdi da nije došla iz udruge FARE:

"To nije istina, mi smo dobili prijavu od FARE-a. Pozivam Stevanovića da pogleda cijeli predmet. To je zamjerka na rad udruge, to je dosta mistično, mi nikad ne znamo tko je ta osoba", zaključio je Jurjević.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider