Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Nitko osim njih trojice

Pobjeda Vatrenih po još nečemu je bila posebna u svijetu nogometa: Pogledajte koju fotografiju je objavio HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Portugal u Lisabonu.

U generalnoj probi za Europsko nogometno prvenstvo Hrvatska je u Lisabonu pobijedila Portugal uz odličnu igru.

Vatreni su tim trijumfom zaokružili seriju skalpova velikih svjetskih reprezentacija. Do subote su Portugalci bili jedina nogometna velesila koju Hrvatska nikad nije pobijedila, a sad su i oni dodani na taj veličanstveni popis naše nacionalne vrste.

Osim po toj činjenici, ovaj dvoboj je bio specifičan i po tome što su se susrela jedina tri vratara koja su u povijesti svjetskih prvenstava uspjela obraniti tri penala tijekom raspucavanja na jednoj utakmici.

Danijel Subašić, Dominik Livaković i Eduardo dos Reis Carvalho - to je tercet koji se može pohvaliti s tim velikim postignućem.

Subašiću je to uspjelo 2018. u Rusiji, Livakoviću 2022. u Katru, a Eduardu još tamo 2006. na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

Portugalac, koji radi kao trener vratara u Bragi, došao je u Lisabon pogledati utakmicu Portugal - Hrvatska na kojoj je Livaković branio svih 90 minuta, dok je Subašić bio u svojstvu člana stručnog stožera izbornika Dalića.

Golovi s utakmice Portugal - Hrvatska (1:2)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
VOX POPULI o jednoj od najkontroverznijih sudačkih odluka u povijesti Vatrenih... ⚽✅✌

📸: Damir Krajač/CROPIX
Uoči utakmice Hrvatske i Poljske, naš
@susjedbobo i @stipeantonijevic nastavljaju sa svojim kreativnim predstavljanjem zemalja protiv kojih igraju Vatreni. ⚽

Tako ćete moći naučiti nešto o povijesnim ličnostima koje je dala Poljska, saznati zašto su Poljacima Speedway i Strongman draži od nogometa, te vidjeti kojoj životinji mogu zahvaliti za omiljeno nacionalno piće. 🇵🇱
Hrvatska reprezentacija bila je na pragu prolaska u četvrtfinale u Ligi nacija u Varšavi, no Poljaci su uspjeli stići prednost Vatrenih i nadoknaditi dva gola razlike.

Naši nogometaši nisu iskoristili ovu priliku, ali i dalje imaju sve u svojim rukama za najmanje drugo mjesto u grupi 1, koje vodi u četvrtfinale. 💪🔥🇭🇷

Više na portalu @golhr.

📸: AFP
"Nema mjesta nezadovoljstvu i panici." 💪🔥

📸: Damir Krajac/CROPIX