Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Devet igrača na pretpozivu

Dalić o promjenama na popisu igrača: "Vidjet ćemo koga još možemo aktivirati"

Hrvatska protiv Latvije igra 18. studenog, a protiv Armenije tri dana kasnije na Maksimiru.

Zlatko Dalić (Foto: Damir Skomrlj/Cropix)

Izbornik Zlatko Dalić objavio je popis igrača za utakmice kvalifikacija za Euro 2024. protiv Latvije i Armenije.

Na popisu ima puno promjena, dosta se igrača vratilo u reprezentaciju, a čak devet imena nalazi se na pretpozivu. Također, na popisu je osvanulo ime HNL-ova napadača Marka Pjace koji je ovog ljeta potpisao za Rijeku.

Zbog dva poraza u listopadskom ciklusu kvalifikacija za Euro, Vatreni više ne ovise samo o sebi. Trenutno su na trećem mjestu skupine i visi im izravan plasman u Njemačku idućeg ljeta.

"Doveli smo se u situaciju da u skupini više ne ovisimo sami o sebi, no plasman na Euro i dalje imamo u svojim rukama. Naravno, nadamo se izbjeći dodatne kvalifikacije, no nećemo razmišljati o Walesu jer na njihove rezultate ne možemo utjecati.

Zlatko Dalić Dalić objavio popis igrača za Latviju i Armeniju: Ima dosta promjena, vratio se Marko Pjaca divider

Moramo se isključivo fokusirati na sebe i svoje utakmice, odraditi svoj posao maksimalno i uzeti šest bodova kao što smo učinili u rujnu. Razočarali smo u listopadu i sada moramo ponizno, odlučno i zajedno popraviti taj dojam", istaknuo je izbornik Dalić.

Izbornik je objasnio promjene na popisu, a tvrdi da možda to neće biti sve.

"Razumljivo je da nakon dvije loše utakmice malo promijenimo popis i priključimo nekoliko novih igrača koji su to zaslužili svojom formom. Poslali smo i devet pretpoziva pa ćemo u sljedeća dva tjedna vidjeti koga još možemo ili trebamo aktivirati, ovisno o zdravstvenom stanju i formi.

Dominik Livaković VIDEO Livaković zaigrao u posebnom dresu pa oduševio turske navijače: Evo o čemu se radi divider

Nadamo se boljoj medicinskoj slici nego što je bio slučaj u listopadu kako bismo u što boljem sastavu dočekali ove važne utakmice u kojima ćemo, duboko vjerujem, kvalitetno reagirati i pokazati da je listopad bio iznimka.

Uostalom, ova ekipa je u posljednjih godinu dana osvojila dvije velike medalje te dvije lošije utakmice nisu poljuljale moju veliku vjeru u našu kvalitetu, mogućnosti i zajedništvo", poručio je izbornik Dalić.

Utakmice protiv Latvije i Armenije moći ćete pratiti u izravnom prijenosu na Novoj TV i portalu gol.hr.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider