Automoto
SPORTOVI
Automoto
TRAGEDIJA U ZAGORJU

VIDEO Poznato je što je ubilo Craiga Breena: "Nevjerojatno i bizarno, šanse za to su jedan naprema milijun"

Poznato je što se točno dogodilo u slučaju nesreće Craiga Breena, koja je irskog vozača koštala života.

Tragedija vezana za hrvatski reli WRC Svjetskog prvenstva i dalje je svima u mislima.

Posljednje snimke treninga Craiga Breena neposredno prije tragične nesreće snimio je Aleš iz Ivanca, inače veliki zaljubljenik u WRC. Jučerašnji je trening pratio otpočetka, snimao svaku sekundu, a otišao je neposredno prije nesreće.

Bio je poseban karakter

"Onda dođem na posao i čujem ovu strašnu vijest. A ujutro sam vidio čovjeka, dolazi iz civilnog automobila normalno na svoje radno mjesto i onda... Uopće nisam očekivao da se nešto takvo može dogoditi", rekao je Aleš za Dnevnik Nove TV.

Jutros je zapalio svijeću jednom od omiljenih vozača svjetskog relija.

"Ovaj je imao poseban karakter koji nije imao nitko drugi. Strašno", rekao je Aleš.

Na mjesto nesreće ljubitelji WRC-a dolaze od ranog jutra. Pale svijeće u znak sjećanja na poginulog vozača.

"Inače pratim WRC non-stop. Bio sam jako uzbuđen. Posljednje tri godine bio sam svaki dan tu i ovo me baš potreslo. I sad je pitanje hoće li se nastavit održavati WRC ovdje", rekao je fan Kristijan.

To zasad nije u pitanju, kažu organizatori. 

Šebalj otkrio kolike su šanse da se takvo što dogodi

Nešto o svemu rekao je i poznati hrvatski automobilist Juraj Šebalj.

"Dogodila se situacija praktički jedan naprema milijun. Užas, ja ne znam je li se neka slična nesreća, toliko banalna i bizarna, dogodila u svijetu automobilizma s tako teškim posljedicama", rekao je.

Nažalost, Šebalj kaže da je to sastavni dio sporta.

"Jednostavno, vozač je izletio na osiguranoj prometnici, a to što je uz tu prometnicu bila ograda... Mi nemamo zone izlijetanja, imamo drveće, ograde, provalije, stijene. To je sastavni dio reli-natjecanja i zbog toga je ono najatraktivnije od svih motosportova."

Od irskog vozača tijekom dana su se na društvenim mrežama oprostili njegovi kolege iz WRC-a koji će Croatia Rally odvoziti njemu u čast.

Reporter Nove TV saznao što je dovelo do smrti

Iz Zagorja se javio reporter Nove TV Ivan Čorkalo s posljednjim informacijama. Ukratko, iako još nije službeno, poznato je kako je do smrti irskog vozača došlo.

"Iz Zavoda za sudsku medicinu i dalje nema službenih rezultata obdukcije, no neslužbeno saznajemo kako je uzrok trauma vrata uzrokovana udarcem tupim predmetom. Doista i zaista, riječ je o bizarnoj nesreći koja se, kako smo čuli u prilogu, događa jednom u milijun slučajeva", rekao je odmah Čorkalo te dodao nešto detaljnije o tome što se točno dogodilo:

"Je li moguće, zapitali bi se onako u narodu, da automobil, i to ne pri velikoj brzini, sleti s ceste i udari u zaštitnu ogradu te da taj turbozaštićeni automobil probije na jednom jedinom mjestu na kojem zaštite nema, gdje je u staklu rupa koja služi za dovod zraka. I da onda udari vozača u vrat te ga na mjestu usmrti. Je li to moguće, zapitali bi se u svemu tome."

Zakonske odgovornosti nema jer se radi o sportskom natjecanju, a istragu neće provoditi ni Međunarodna automobilistička federacija (FIA) jer je sve bilo u okvirima pravila. Jednostavno, automobil je izletio s ceste, s tragičnom posljedicom.

Potvrđeno je i kako održavanje utrke nije upitno. Otkazana je jedino sutrašnja promotivna vožnja u Bistri, ali ona će se dogoditi nakon utrke. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider