Automoto
SPORTOVI
Automoto
Jako lijepa vijest

Veliki povratak: Mnogi su mislili da je poginuo, a uskoro će voziti za šampionsku momčad

Prije nešto više od pet mjeseci teško je stradao u nesreći na utrci na Formule 1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jeza, šok, nevjerica… Ti osjećaji bili su dominantni kod ljubitelja Formule 1 nedugo nakon starta prošlogodišnje Velike nagrade Bahreina.

U prvom krugu dogodila se stravična nesreća, Romain Grosjean se sa svojim bolidom pri brzini od 225 km/h zabio u ogradu. Bolid se prepolovio i zapalio, a u tim trenucima su mnogi koji su gledali prijenos utrke pomislili da je Francuz poginuo.

Srećom, uspio je izaći iz bolida. S brojnim opeklinama na rukama i gležnjevima završio je u bolnici gdje mu je pružena liječnička pomoć. Kad se oporavio, dao je nekoliko intervjua u kojima je, između ostalog, rekao kako je vidio smrt izbliza te da ni sam nije vjerovao da će preživjeti.

Sada, s odmakom od pet mjeseci, Formula 1 je objavila Grosjeanov iznenađujući povratak u oktanski cirkus.

Zahvalan Mercedesu

Na stazi Paul Ricard, na kojoj će se voziti Velika nagrada Francuske, Grosjean će 29. lipnja sudjelovati na cjelodnevnim testiranjima bolida. Vozit će pritom Mercedesov W10 s kojim je Lewis Hamilton bio svjetski prvak 2019. godine, a Mercedes poharao konkurenciju u poretku konstruktora.

"Tako sam sretan što se vraćam u F1 bolid. Bit će to specijalna prilika za mene i jedinstveno iskustvo, vrlo sam zahvalan Mercedesu na ukazanoj prilici", izjavio je Francuz.

Neka mu je sa srećom...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider