Automoto
SPORTOVI
Automoto
Završio tek deveti

Gotova sezona Moto GP-a: Italija ima prvog prvaka nakon Rossija već pomalo davne 2009. godine

Francesco Bagnaia novi osvojio je naslov prvaka u Moto GP-u.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francesco Bagnaia postao je u nedjelju, nakon VN Valencije, prvi Talijan koji je osvojio naslov svjetskog prvaka u Moto GP-u nakon legende Valentina Rossija 2009., a također je i postao prvi Ducatijev vozač koji se okitio naslovom prvaka od 2007. i Australca Caseyja Stonera.

gol expired Arsenalova bajka se nastavlja: Topnici pokazali Chelseaju tko je broj jedan u Londonu divider

Na VN Valencije, posljednje utrke sezone koja je vožena u nedjelju, slavio je Španjolac Alex Rins (Suzuki), dok je Bagnaia bio deveti. Svjetski prvak iz 2021. Fabio Quartarara (Yamaha) je za osvajanje naslova morao je pobijediti no danas je bio četvrti što mu nije bilo dovoljno. Južnoafikanac Brad Binder (KTM) bio je danas drugi, a Španjolac Jorge Martin (Ducati-Pramac) treći.

Karim Benzema Benzema zabrinuo Francuze: Preskače iduću utakmicu Real Madrida divider

U klasi moto2 naslov je osvojio Španjolac Augusto Fernandez (Kalex) nakon što je danas u Valenciji bio drugi. Posljednju utrku sezone dobio je njegov sunarodnjak Pedro Acosta (Kalex).

Fernandez je uoči starta utrke u Španjolskoj imao 9,5 bodova prednosti ispred Japanca Ai Ogure, ali on nije završio utrku i tako je ostao bez šanse za naslov 2022. Treći danas bio je Talijan Toni Arbolino (Kalex).

gol expired Lažna uzbuna kod suparnika Vatrenih na Svjetskom prvenstvu: Glavna zvijezda ipak će igrati divider

U konačnom poretku sezone 2022. Fernandez je slavio s 271,5 bodova, Ogura (Kalex) završio je s 242, a treći je bio Španjolac Aron Canet (Kalex) s 200.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider