Automoto
SPORTOVI
Automoto
"valtteri, razgovarat ćemo kasnije"

Kontroverzna pobjeda Hamiltona u Rusiji: Ovakve stvari fanovi ne žele gledati!

Nepopularan scenarij dogodio se na Velikoj nagradi Rusije u utrci Svjetskog prvenstva Formule 1.

Lewis Hamilton i Valtteri Bottas na stazi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Lewis Hamilton upisao je kontroverznu pobjedu na Velikoj nagradi Rusije u sklopu Svjetskog prvenstva Formule 1. Hamilton je do treće uzastopne pobjede stigao nakon što ga je propustio timski kolega Valtteri Bottas, kojem je pak javljeno iz boksa da to mora napraviti.

Sredinom utrke iz Mercedesova boksa stigla je poruka za Bottasa da je sada pravi trenutak da se propusti Hamilton, koji je ranije imao riskantan okršaj s drugoplasiranim čovjekom u ukupnom poretku - Sebastianom Vettelom. Bottasu to nije bilo drago, no morao je to napraviti.

Vijest se odmah proširila društvenim mrežama i naišla na žestoko neodobravanje. Na samom kraju utrke, točnije u pretposljednjem krugu Bottas se ponadao ili sarkastično pitao svoj boks: "Kako ćemo završiti utrku?" Odgovor je bio: "Pozicije ostaju kakve jesu."

To je očito jako pogodilo Finca koji je bio bolji na stazi u Rusiji tog dana od svog momčadskog kolege, a na kraju je dobio zadatak da mu čuva leđa od čovjeka koji se bori za naslov prvaka - Vettela.

"Valtteri, ovdje Toto. Ovo je bio težak dan za tebe, ali ajmo ovo riješiti nakon utrke", poručio je djelomični vlasnik Mercedesa Toto Wolff.

Nakon izlaska iz bolida Bottas je u kameru rekao da je ovo odličan rezultat za momčad, ali ne i za njega.

"No što je tu je. Takve su naredbe", poručio je otvoreno.

Hamilton je također bio djelomično razočaran zbog takvog raspleta.

"Žao mi je Valtterija. Vozio je odlično. Ova pobjeda danas rezultat je momčadske igre."

Nakon ovakvog raspleta u kojem je Hamilton slavio, a Vettel završio kao treći, prednost britanskog vozača narasla je za dodatnih 10 bodova i sada iznosi okruglih 50. Do kraja prvenstva još je pet utrka, u kojima Hamilton mora sakupiti 76 bodova da bi i matematički osigurao naslov prvaka, pa čak i da Vettel osvoji maksimalnih 125.

Iduća utrka vozi se u Japanu, a na rasporedu je za tjedan dana.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider